Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η νέα δουλειά του Μιχάλη Τσαντίλα - What You See Is Just A Lie

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του (Σκιά Στο Μυαλό/Μετρονόμος) ο Μιχάλης Τσαντίλας επανέρχεται. Αυτή την φορά με ένα EP τεσσάρων τραγουδιών στην Αγγλική κάτι που δεν είναι νέο στον Μιχάλη καθώς στον πρώτο του δίσκου υπήρχε το Take Me Away,το οποίο και έχει συμπεριληφθεί στην συλλογή μας the indie side of music Vol II (2014).

Κάθε νέα προσπάθεια ενός καλλιτέχνη/τραγουδοποιού θα πρέπει να περιέχει εκείνα τα στοιχεία που να καταδεικνύουν τόσο την τεχνική του βελτίωση όσο και την χωρίς εμμονές και ταμπού περιήγηση σε νέα μοτίβα/μονοπάτια τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει ο ίδιος να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να υπηρετήσει και να περπατήσει.

Ο Μιχάλης Τσαντίλας με το What You See Is Just A Lie αν μη τι άλλο δείχνει να πατά γερά στα πόδια του στα νέα του αυτά εξελεκτικά βήματα.Μουσικές και ενορχηστρώσεις με έντονες επιρροές της Βρετανικής Ποπ από όπου δεν γίνεται να λείπουν κρυφές αλλά και απενοχοποιημένες αναφορές στους Beatles και στην Brit Pop των 00s. Για κάποια λόγο οι ενωρχηστρώσεις φέρνουν στο μυαλό Floyd της εποχής τους Division Bell (αλλά και του Endless River) ενώ επίσης δεν περνά απαρατήρητη η χρήση φωνητικών δειγμάτων από την βραβευμένη με Oscar ταινία του Χίτσκοκ Rebecca του 1940 στο Darkness Coming (τελευταίο κομμάτι του ΕP).

Ο Τσαντίλας κάνει την κυκλοφορία  μόνος του, διαθέτοντας το EP σε ψηφιακή και φυσική μορφή. Η πρώτη   εξυπηρετείται από τις πλατφόρμες Bandcamp, Loudr, iTunes, Google   Play, Amazon, Spotify, Deezer, Rdio και Pandora, ενώ η παραγγελία του   CD (το οποίο περιλαμβάνει 12σέλιδο ένθετο) εξασφαλίζει ταυτόχρονα το   άμεσο δωρεάν download των τραγουδιών σε υψηλή πιστότητα ήχου.

Ακούστε το ολόκληρο εδώ.

2 σχόλια:

akrat είπε...

χρόνια σας πολλά με υγεία

Giousurum είπε...

@akrat
Χρόνια Πολλά φίλε!! Πάντα καλά να είσαι!!