Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: (τηλεοπτική σειρά) Οι κυνηγοί του ουράνιου τόξου - Η στορία του ελληνικού Ροκ

Αναζητώντας πληροφορίες για κάποιο από τα συκγροτήματα της δεκαετίας του 60 πέσαμε πάνω σε μια τηλεοπτική σειρά της (τότε) ΕΡΤ-2 με τίτλο "Οι κυνηγοί του ουράνιου τόξου - Η στορία του ελληνικού Ροκ". 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Φέρρης, έρευνα και σκηνοθεσία: Κώστας Μινωπετρος (1986-87). Η αλήθεια είναι ότι την σειρά δεν την γνωρίζαμε ή ίσως να μην την θυμόμαστε. Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από το ομόνυμο κομμάτι των Ελληνων και πρώτων Nirvana (περισσότερα επί των οποίων σύντομα) ενώ την μοναδική φωτογραφία του σκηνοθέτη την βρήκαμε στο ιστολόγιο του Φ. Τρούσσα (http://diskoryxeion.blogspot.gr/).


Η ποιόητα του βιντεο δνε ειναι φυσικά η καλύτερη αλλά αυτό δεν αποτρέπει από την παρακολούθηση της σειράς (σε δυο μέρη) όπως και αυτή έχει ανέβει στο youtube. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διάφορα θέματα της σειράς αλλά καλύτερα να αφήσουμε την ιστορία να τρέξει και ο καθένας ας οδηγηθεί σε δικά του σχόλια και συμπεράσματα.

Η σειρά μς δίνει πληροφορίες και την ιστόριά των: ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ, ARIS – ALBA, BLUE BIRDS, CHARMS, CINQUETTI, DRAGONS, GIRLS, HARLEMS, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ, IDOLS, JUNIORS, LUBOGG, ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ, OLYMPIANS, ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΕΚΙΟΥ, PLAY BOYS, SEAGULLS, SOCRATES, SOUNDS, SOVERGROUP, STORMIES, VIKINGS κ.α 

ενώ εμφνίζονται μεταξύ άλλων: ΛΑΚΗΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΪΦΙΛΙΑΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΛΕΖΟΥ, ΔΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΑ, ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΤΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΙΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ, ΑΝΔΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΪΛΛΙΑΜΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ, TONY PINELLI, ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ALEX SPYROPOULOS, ΑΡΗΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ, ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ κ.α


Δεν υπάρχουν σχόλια: