Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Όταν ο Αγγελόπουλος σκηνοθετούσε τους Forminx σε σενάριο Τσιφόρου

Τίτλος: "Περιπέτειες με τους Φόρμιγξ" 

 Έτος παραγωγής : 1965
Διάρκεια: 89'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος. Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος. 
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου. 
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πανουσόπουλος και Γιώργος Αρβαντίτης 
Παραγωγός: Γιάννης Φαφούτης.
Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Χρήστος Δοξαράς, Λάζος Τερζάς, Νίκος Παπαθανασίου, Λίνα Τριανταφύλλου, Μαρία Κουγιουμτζάκη, Εύη Γαβριηλίδη και φυσικά οι Forminx
Μια ταινία που ελάχιστοι έχουν δει. Αποτελεί μυστήριο το τι έγινε όλο αυτό το υλικό που είχε τραβηχτεί τότε. Οσο και να ψάξει κάποιος δεν θα βρεί ούτε πλάνο της ταινίας. Το γιατί επίσης άλυτο μυστήτιο. Το άρθρο στην φωτο είναι από το Τεύχος 37 των Μεντέρνων Καιρών με ημερομηνία κυκλοφορίας 1η Σεπτεμβρίου 1965.  

Η πλοκή της ταινίας: Τα μέλη του γνωστού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60, Φόρμινξ, προσπαθούν να βρουν τη γυναίκα ενός εξ αυτών, την οποία έχει απαγάγει κάποιος μυστηριώδης άντρας.

Πρόκεται για την πρώτη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου την οποία όμως  δεν τελείωσε ποτέ. Στην επίσημη σελίδα του Αγγελόπουλου αναφέρεται:

"..Ημιτελής ταινία μεγάλου μήκους. Η ταινία ήθελε να αποτελέσει μια σύγχρονη σπουδή πάνω στους τραγουδιστές, τις διαδικασίες σύνθεσης και παραγωγής. Δεν ολοκληρώθηκε, μετά και την τελική σύμφωνη γνώμη του παραγωγού...."

Στην συνέχεια η παραγωγή αναζήτησε άλλο σκηνοθέτη ώστε να τελειώσει το φιλμ. Αναλαμβάνει ο Κώστας Λυχναράς (γνωστός από την μετέπειτα καριέρα τους στην ελληνική τηλεόραση) και η ταινία ολοκληρώνεται μετά από πολλές περιπέτειες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: