Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Το ΣΙνε Γιουσουρούμ παρουσιάζει: Greek Rock Revolution - Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελληνική heavy σκηνή

Ο Miguel Angel Cano Santizo αποφασίζει να κάνει κάτι που στα μάτια πολλών φαίνεται λίγο εως πολύ περίεργο. Να έρθει στην Ελλάδα (Σεπτέμβριος 2018) και να γυρίσει το Greek Rock Revolution. Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ με άρωμα Ελληνικής ροκ.

Αλήθεια γιατί ένας Ισπανός να ασχοληθεί με την Ελληνική Ροκ? Τί είναι αυτό που τον ώθησε να γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για την εγχώρια heavy πλευρά της μουσικής?

Παίρνει συνεντεύξεις, καταγράφει πρόβες και συναυλίες σε διάφορες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σέρρες, Αθήνα, Πάτρα,Χιλιομόδι και Ιωάννινα) με φόντο μερικά από τα σημαντικότερα Ελληνικά ροκ συγκροτήματα : 1000mods, οι Tuber, οι Puta Volcano, οι Vilaggers of Ioannina City, οι Planet of Zeus και Nighstalker.-

Το Greek Rock Revolution κάνει πρεμιέρα στo Gimme Shelter Film Festival στο Gagarin 205 όπου και κερδίζει τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια προβάλεται σε φεστιβάλ στο εξωτερικόόπου και βραβεύεται.. 

Πρίν λίγες ημέρεςη εταιρεία παραγωγής (Mr. Challenge Films) αποφάσισε να διαθέσει ελέυθερα προς όλους το "Greek Rock Revolution" σαν ένδειξη αλληλεγγύης τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Και όπως δηλώνει ο διευθυντής τους Metal Hammer Greece, Κώστας Χρονόπουλος,μέσα στην ταινία: “Δεν είναι εύκολο να παλεύεις μόνος εναντίον όλων, χρειάζεσαι να νιώθεις μέρος κάτι ανώτερου που βρίσκεται εκεί για εσένα.Και το rock ‘n roll είναι εδώ για εμάς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τίτλος: Greek Rock Revolution
Σκηνοθεσία/κάμερα/μοντάζ: Miguel Angel Cano Santizo
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία 
Έτος Παραγωγής: 2019 
Διάρκεια: 96΄ 
Παραγωγή: Mr. Challenge Films
 

more
Eδώ η επίσημη σελίδα του Greek Rock Revolution στo facebook 
@https://www.facebook.com/GreekRockRevolutionMovie

Διαβάστε εδώ μια ενδιαφέρουσα συνεντευξη και ένα κείμενο του Miguel Angel Cano Santizo @https://flix.gr/articles/greek-rock-revolution-article.html


Δείτε το ολόκληρο εδώ και στο vimeo
Greek Rock Revolution from Mr. Challenge Films on Vimeo.

2 σχόλια:

Pan The Dreamer είπε...

Ευχαριστούμε

Giousurum είπε...

@Pan The dreamer....
To ευχαριστώ πάει σε αυτους που γράφουν την μουσική και σε αυτους που κόπιασαν να γυρίσουν το εν λόγο ντοκιμαντέρ. Παντε ευπρόσδεκτος στα μερη μας!!!