Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Mια (ακόμη) ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Carte Postale

Τους Carte Postale του γνωρίσαμε το 2008. Το 2009 συμμετείχαν στην πρώτη μας συλλογή (Τhe indie side of music) με το Music Land. Λίγο αργότερα είχαμε την πρώτη κουβέντα μαζί τους και  πέντε χρόνια (και κάτι) μετά, και ενώ έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ, μας έκαναν την τιμή να συμπεριλάβουμε το υπέρχο Mary στην συλλογή μας Τhe indie Side of Music Vol II. Οπότε έφτασε και η ώρα για την δεύτερη κουβέντα μαζί τους. Απολαύστε τους.

----------------------------------------------------------
Giusurum:Από το 2008 που γνωριστήκαμε μέσω myspace μέχρι και σήμερα τι έχει αλλάξει τι έχει παραμείνει το ίδιο?? 
Carte Postale: Εμείς ευχαριστούμε καταρχήν  για την πολύτιμη βοήθεια σας και στήριγμα όλο αυτό τον χρόνο. 

Από το 2008 που ξεκίνησαν οι Καρτ ποστάλ έχουν αλλάξει πολλά, η πιο βασική  αλλαγή είναι η παρουσία πέντε εξαιρετικών ανθρώπων και μουσικών που έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο και το ύφος των κομματίων.  

Οι άνθρωποι αυτοί είναι: Ο Γεράσιμος Ασπρομάλλης (Μπάσο),Κώστας Νικολόπουλος (ακκορντεον), Γίωργος Νικολόπουλος(τύμπανα),Ιάσονας Βάκρινος(τρομπέτα) και φυσικά η παρουσία της μόνιμης φωνής των Καρτ ποστάλ Δέσποινα Γκοτσοπούλου.

Giusurum: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα νεο μουσικό σχήμα να βρει δισκογραφική στέγη τη σήμερον ημέρα? 
Carte Postale: Η αλήθεια είναι πως οι δισκογραφικές εταιρίες λόγο του internet και της διακίνησης της μουσικής περνάει κρίση παγκοσμίως. Στην Ελλάδα  λόγο και της οικονομικής κρίσης η κατάσταση είναι αρκετά πιο δύσκολη για ένα εναλλακτικό Αγγλόφωνο συγκρότημα. Εμείς η αλήθεια είναι πως σταθήκαμε αρκετά τυχεροί και βρήκαμε άμεσα ‘’στέγη’’ στην ανεξάρτητη The sound of everything όπου μας αγκάλιασε.

Giusurum:  Υπήρξαν στιγμές που έιπες//είπατε τα παρατάμε??Και αν ναι πότε και γιατί?? 
Carte Postale: Δεν νομίζω πως κάτι που αγαπάς τόσο, μα τόσο πολύ μπορείς να το παρατήσεις έτσι εύκολα δεν γίνεται. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να σε κουράσουν… αλλά είναι μόνο κάποιες στιγμές.

Giusurum:  τι ειναι αυτό που θυμάσαι εντονότερα από την στιγμή δημιουργίας των carte postale μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ σας?? 
Carte Postale: Θυμάμαι-θυμόμαστε το εκπληκτικό συναίσθημα, του να έχουμε το πρώτο μας άλμπουμ τυπωμένο  στα χέρια μας. Είναι κάτι που το φανταζόμασταν από τα δεκαπέντε μας χρόνια και ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για αυτό.    

Giusurum: Τελικά τι γίνεται στην Πάτρα και προκύπτουν συνεχώς νέα σχήματα ?? 
Carte Postale:Νομίζω υπάρχει κληρονομία από άλλες μπάντες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη και μας έχουν επηρεάσει.

Giusurum: Πόσο επηρέασε την εκεί σκηνή η επιτυχία των raining pleasure?? 
Carte Postale: Η μουσική κληρονομία σε ένα μεγάλο βαθμό είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους Raining Pleasure.Νομίζω πώς όλοι ενδόμυχα θα θέλαμε να τους ξεπεράσουμε, κάποτε… Κομματάκι δύσκολο η αλήθεια είναι.

Giusurum: Πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι το music land (με το οποίο συμμετείχατε στην πρώτη μας συλλογή( και το mary (με το οποίο συμμετέχετε στην νέα μας συλλογή)?? 
Carte Postale:Οι διάφορες είναι μεγάλες αφού η συν-δημιουργία με άλλα 5 άτομα αλλάζει πάρα πολύ αυτό που ήταν με αυτό που είναι σήμερα οι Carte Postale.Το 2008 ήταν ένα self project βασισμένο σε κινηματογραφικά μοτίβα… Σήμερα είναι πολλά παραπάνω.  

Giusurum:Αν υποθετικά έπρεπε να παίξετε ένα μόνο κομμάτι σε ένα live ποιο θα ήταν αυτό και γιατί?? 
Carte Postale:Δύσκολη ερώτηση αγαπάμε τα τραγούδια μας και τα παλιά αλλά και τα καινούργια, θα διάλεγα νομίζω όμως το Rio μίας και από την πρώτη στιγμή που γράφτηκε πίστευα πως θα γινόταν ένα πολύ όμορφο τραγούδι και οι όσοι το άκουγαν θα τους άρεσε.

Giusurum:Σε μια κουβέντα-συνέντευξη που κάναμε το 2009 δηλώνατε ότι θα στέλνατε κομμάτι σας στη eurovision λέγοντας "..θα στέλναμε γιατί όχι, ένα πανηγύρι με πολλά φώτα είναι έτσι κι αλλιώς...". Εξακολουθεί και ισχύει το ναι?? 
Carte Postale:Νομίζω πως θα στέλναμε στην eurovision μέχρι το 1966 (ένα υπήρχε τότε) σήμερα θα μας θεωρούσαν την μουσική μας παλιομοδίτικη.  

Giusurum:Πως αισθανθήκατε όταν είδατε το άλμπουμ σας στις προθήκες των δισκοπωλείων?? 
Carte Postale:Εντάξει ήταν ένα πολύ όμορφα συναίσθημα σχεδόν ονειρικό και ένα επιστέγασμα της προσπάθειας που κάναμε όλοι από το 2008 μέχρι σήμερα.  

Giusurum:Τις κριτικές που αφορούν στο άλμπουμ σας τις διαβάζετε?? 
Carte Postale:Φυσικά και τις διαβάζουμε τις κρίνουμε και εμείς με την σειρά μας και συνεχίζουμε.

Giusurum:Τι μετράει περισσότερο μια καλή κριτική ή η αποδοχή του ακροατηρίου μετά από ένα live? 
Carte Postale:Μετράει 100% η αποδοχή του κόσμου. Δεν νομίζω πως γραφεί κανένας μουσική για μια καλή κριτική, μου ακούγεται πολύ μίζερο. Η μουσική φτιάχνεται για να την ακούει ο κόσμος για  να ταξιδεύει, να χορεύει, να σκεφτεί, να νοιώσει όμορφα… Δεν νομίζω πως κάποιος καλλιτέχνης έμεινε στην ιστορία απλά και μόνο επειδή γράφτηκε για αυτόν/αυτήν καλές κριτικές. Η μουσική είναι για όλους.  

Giusurum:Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο ή θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να ακούσουμε νέα κομμάτια σας?? 
Carte Postale:Μίας και μας αρέσει πολύ να παίζουμε όλοι μαζί και να φτιάχνουμε καινούργια κομμάτια είμαστε σε διαδίκασία δημιουργίας νέων κομμα΄τιων και όποιος έρθει σε κάποιο λάιβ μας θα μπορεί να τα ακούσει. Το πότε όμως θα έρθει η στιγμή για να ηχογραφήσουμε κάποιο νέο άλμπουμ δεν το γνωρίζω.  

Giusurum:To κλείσιμο δικό σας. Πείτε ότι θέλετε και όπως θέλετε. 
Carte Postale:Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσουμε πολλά από τα όνειρα μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: