Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Reporters

Οι  Reporters σχηματίστηκαν στην Αθηνα στις αρχές της δεκαετίας του 80. Η σύνθεση του συγκροτήματος ηταν: Κώστας Ποθουλάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Ρουμάνης (drums) Σόλων (Άκης) Σταθόπουλος (μπάσο), Χρυσόστομος (Μάκης) Μουράτογλου (πλήκτρα), Παρασκευάs (Βούλης) Καραμικές (κιθάρα). Εμφανώς επηρεασμένοι από την Βρετανική σκηνή της εποχής ο ήχος τους ήταν new wave με (αυτό που λίγο αργότερα ονομάστηκε) ποστ πανκ στοιχεία. 


Το 1982 κυκλοφόρησαν από την Creep Records το 7'' με τίτλο Computer World ‎(CR 04) ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε (πάλι από την Creep Records) το πρώτο και μονοδικό ολοκληρομένο τους άλμπουμ με τίτλο και Bare Hands ‎(CREEP 01). Αναμφίβολα αυτό που ξεχωρίζει στους Reporters είναι τα φωνητικά του Ποθουλάκη και τα πλήκτρα του Μουράτογλου, ενώ από το άλμπουν τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το "You and I", το "I live in lies",το "Shades" και το ορχηστρικό "Ιslam". Λίγο αργότερα το συγκρότημα διαλύεται αφήνοντας όμως στην μουσική σκηνή της χώρας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.


more@ Διαβάστε εδώ μια συνεντευξη των Reporters στην Άντα Λαμπάρα με αφορμή την επανακυκλοφορία του Bare Hands

Ηints and Tips
Το Bare Hands ηχογραφήθηκε το διάστημα 15 - 30 Μαρτίου 1983 στο Mastersound Studio στην Αθήνα.
Για τον Ποθουλάκη τα λόγια περιτεύουν (Villa 21, Παρθενογένεσις,Homicide,HeadQuake)
To Bare Hands επανακυκλοφόρησε απο την Geheimnis Records το 2012 (GHMN.004) στην συμπλήρωσε 30 ετών από την πρώτη του κυκλοφορία, σε μια έκδοση που περιέχει και τα κομμάτια του 7''.
Το Bare Hands ήταν ο πρώτος μεγάλος δίσκος που κυκλοφόρησε από την Creep Records.



Δεν υπάρχουν σχόλια: