Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Περιοδικό Jazz&Tζαζ: Κανένα νέο από το μέτωπο...

Το περιοδικό Jazz&Tζαζ στις 11 Οκτωβρίου ανακοίνωσε στην σελίδα του στο facebook την αναστολή της εκδοσής του.

".. Επί του παρόντος, το JAZZ&ΤΖΑΖ δεν θα βγάλει στην κυκλοφορία καινούριο τεύχος, για λόγους ευνόητους - γνωστούς πλέον σε όλους μας. Θα κυκλοφορήσουν όμως στις 17 Οκτωβρίου παλαιότερα τεύχη με CD και μάλιστα της πρώτης περιόδου, συλλεκτικά πλέον. Για όσους αναγνώστες θέλουν να συμπληρώσουν τη συλλογή τους αλλά και τους νεότερους που δεν έζησαν αυτή την πολύ όμορφη φάση του περιοδικού..."

Δυστυχώς ένα ακόμη μουσικό περιοδικό αναστέλλει την λειτουργία του για λόγους προφανώς οικονομικούς. 2ο χρόνια μετά το πρώτη του κυκλοφορία δεν θα βγάλει νέο τεύχος μέχρι νεωτέρας. Όλες αυτές τις ημέρες ελπίζαμε να αλλάξει κάτι και να ξαναδούμε κρεμασμένα στα περίπτερα το καινούργιο τεύχος τους. Δυστυχώς τίποτε δεν δείχνει να αλλάζει την (σίγουρα δύσκολη) απόφαση του περιοδικού. 

Αναμφίβολα και ανεξάρτητα του αν είναι κάποιος φίλος της Jazz το συγκεκριμένο περιοδικό ήταν (και παραμένει) ένα από τα καλύτερα μουσικά περιοδικά που βγήκαν ποτέ σε αυτήν την χώρα.  Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξουν τα πράγματα και η αναστολή να ¨λήξει" χαρίζοντάς μας ένα ακόμη τεύχος. 

Εδώ στο giusurum όταν μάθαμε την είδηση μας ήρθανε στο μυαλό κάποια από τα τεύχη και CD που μας έχουν μείνει αξέχαστα και κοσμούν τόσο την βιβλιοθήκη όσο και την δισκοθήκη μας 

Τεύχος No 37. To περιοδικό κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και μας προσφέρει το καταπληκτικό  CD “ The song of Lulu- To Τραγούδι της Lulu” με τον Σάκη Παπαδημητρίου και την Γεωργία Συλλαίου (Ano Kato Records). Περισσότερα εδώ

Τεύχος Νο120. Το περιοδικό μας συστήνει τα πρώτα βήματα ενός μικρού προγράμματος τζαζ και μιας μικρής ομάδας φοιτητών. Ο δίσκος Ιοnian Jazz Εnsemble  του μουσικού τμήματος του Ιόνιου Πανεπιστημίου κέρδισε τους πάντες.  Στο τεύχος 224 (οκτώ χρόνια μετά) θα γινόμασταν κοινωνοί της συνέχειας της προσπάθειας αυτής.

Τεύχος Νο131. Το περιοδικό συστήνει στο Ελληνικό κοινό ένα συγκρόημα που θα γινόταν από τα αγαπημένα του. Αφιέρωμα και CD των Tiger Lillies για ένα τεύχος με εξώφυλλο τoν Martyn Jacques με το ακορντεόν του.

Tεύχος 241. Το περιοδικό γιορτάζει 20 χρόνια και προσφέρει το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ επετειακό τεύχος με αφιέρωμα (144 σελίδων) Η ελληνική τζαζ δισκογραφία, 1961-2013. Περισσότερα εδώ.

Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τα τεύχη και τα CD που ήταν αφιερωμένα στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ jazz στην Τεχνόπολη που έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς και σημαντικούς καλλιτεχνικούς θεσμούς στην Αθήνα και στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: