Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Drops

Oι The Drops σχηματίστηκαν στον Πειραιά το 1990 από τον Πάνο Χριστοφόρου (μπασσο) και Δημήτρη -Sidheog-Στέβη (τύμπανα) οι οποίοι και ήταν φίλοι από τα σχολικά τους χρόνια. Λίγο αργότερα στην παρέα προστίθεται στα φωνητικά ο  Στράτος Θεολογίτης και το παζλ συμπληρώθηκε με το Νίκο Σεμπεκόπουλο στην κιθάρα. Η πρώτη του εμφάνση ήταν στο κλαμπ Rock Palais (πρώην "Σκιάχτρο") στον Πειραιά.

Το 1994 κυκλοφορεί το 7'' "Fatal fall" από την Wipe Out! Records ‎(WOR 081) το οποίο και μοιράστηκε κυρίως δωρεάν. Η μουσική τους ήταν dark-wave και οι  επιροές τους (The Cure, Bauhaus κ.α) ήταν εμφανής και στο πρώτο και μοναδικό τους άλμπουμ με τίτλο " Suicide In Heaven " που κυκλοφόρησε επίσης από την Wipe Out! Records ‎(WOR 089) το 1995.  Ένα χρόνο αργότερα (1996) αποχωρεί ο Στέβης και οι Drops συνεχίζουν με διάφορες συμμετοχές στα τύμπανα. Αργότερα αποχωρεί και ο Σεμπεκόπουλος και οι υπόλοιποι συνεχίζουν μαζί μέχρι περίπου το 2004. Τα τελαυταία χρόνια της ύπαρξής του oi Drops έγραφαν σε Ελληνικό στίχο χωρίς όμως να κυκλοφορήσουν κάτι.


Hints and Tips
To 1993 oι Χροστοφόρου και Θεολογίτης συμμετείχαν ως μουσικοί στο άλμπουμ του Nick Frontman "The art of living" (Molon Lave Records, MLR-LP-015).
Το 1996 συμμετείχαν με το κομμάτι τους Heavenly Curse στην συλλογή "Gothic Enigma Vol. 1" της Γερμανικής  Discordia ‎(DISC 085 CD.
Ο Χριστοφόρου είναι μέλος των Magix De Spell.
O Στέβης έπαιξε με τους Nexus με τους οποίος και κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος των New Zero God.

Σημ: αναζητώντας πληροφορίες για τους Drops και την ανάρτηση αυτή πέσαμε πάνω σε φίλους και blogs και για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε τα κοινα μας ακούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: