Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Moist Device


Οι Moist Device δημιουργήθηκαν το 1985 στην Αθήνα και η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα Ελληνικής post-punk. Είναι η εποχή που φαινομενικά η πανκ έχει "πεθάνει" αλλά η κληρονομιά της επηρεάζει σχεδόν τα πάντα γύρω από την Ροκ μουσική. Τα μέλη του γκρουπ ήταν: Γιάννης Κωστοβασίλης (Kokobil) κιθάρα και φωνή, Γιώργος Πιπίνης (Pop) μπάσο και φωνή, Γιώργος Δρακόπουλος (Vrutos) πλήκτρα, Τάσος Κάτσαρης (Saxulis) σαξόφωνο και Στέφανος Λαρεντζάκης (Larry) τύμπανα. Οι Κωστοβασίλης και Λαρεντζάκης υπήρξαν μάλη των θρυλικών Χωρίς Περιδέραιο.

Η μοναδική τους κυκλοφορία ήταν το 7'' Six days (don't make a week)/Youth can never die (ESP 107) από την Enigma (η οποία έχει κυκλοφορήσει μεταξύ των άλλων και την συλλογή Διατάραξη Κοινής Ησυχίας) σε παραγωγή Σπύρου Περιστέρη. Το single κυκλοφόρησε σε 500 αντίτυπα και ως εξώφυλλο χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία του διάσημου Βρετανού φωτογράφου Donald McCullin.

Παρόλο που είχαν εκρηκτική σκηνική παρουσία και το single τους άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων οι Moist Device διαλύθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Μετά την διάλυσή του όλα τα μέλη τους συμμετείχαν σε αρκετές γνωστές μπάντες της εποχής. Ο Δρακόπουλος στους "Venericna Bolest" και "Γενιά Του Χάους", ο Κάτσαρης στους "Libido Blume", ο Πιπίνης στους "Venericna Bolest" και πολύ αργότερα ο Λαρεντζάκης στις "Κουμπότρυπες Α.Ε."


Hints and Tips
Το κομμάτι τους Youth can never die συμπεριλήφθηκε στην συλλογή "Inspiration?? Oh Yew Inspiration" που κυκλοφόρησε από την GANUMA DE LINARUS και το ΠΑΝ- ΔΑΙΜΩΝΙΟ (http://pandemonio.wordpress.com)
Στην σελίδα τους στο myspace μπορείτε να ακούσετε και δυο επιπλέον του single κομμάτια (το Flashes και το Camel) από ζωντανή τους εμφάνιση.

4 σχόλια:

NISPELL είπε...

!......kali'ebdomada'...:-)

Giousurum είπε...

@NISPELL
Φίλε NISPELL καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Ευχαριστούμε για τις συχνές σου επισκέψεις στα μέρη μας και τις αναφορές σου σε αυτά μέσα από τις σελίδες σου. :) :) :)

Kostas είπε...

Ωραίος !!!!

Giousurum είπε...

@Kostas
(έστω και καθυστερημένα)
ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!!!