Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Impossible Tymes


Σήμερα θα κινηθούμε σε διαφορετικά μονοπάτια και ήχους από ότι στο προηγούμενο μέρος των χρονικών. Έχουμε λοιπόν Impossible Tymes. Ένα γκρουπ για το οποίο δεν έχουν γραφτεί (από ότι γνωρίζουμε τουλάχιστον) αρκετά πράγματα παρόλο που έδωσε πολλά στην ελληνική Αγγλώφωνη ποπ (τόσο σε τραγούδια όσο και σε δυναμικό). Δημιουργήθηκαν το 1992 από μέλη των Next Time Passion και των One night Souzan. H βασική τους σύνθεση ήταν : Ζήσιμος (The Crooner) κιθάρα - φωνή (μέλος των one night souzan), Mάκης Πετράτος (skychild) μπάσο-προγραμματισμός και Ηλίας Παπαδόπουλος (Mr Undecided) πλήκτρα (μέλος των Next Time Passions).
Όπως είναι φυσικό είχαν την βοήθεια και από φίλους μουσικούς μέλη άλλων συγκροτημάτων όπως: οι George D. και Alexandros (φωνητικά, κιθάρα, κρουστά από τους Pillow), ο Konstandinos (drums, από τους Kissamatic Lovebubbles) και ο John Din (harmonica από τους Next Time Passions). Οι δύο πρώτοι ήταν και τα "έξτρα" μέλη των Impossbile Tymes στην ηχογράφηση του πρώτου τους Demo.

H πρώτη και μοναδική τουςς επίσημη κυκλοφορία ήταν το 7'' split The Things You Love/Dream Brush Paint μαζί με τους Next Time Passions, το οποίο κυκλοφόρησε σε συνεργασία της ελληνικής "This Happy Feeling " και της Ισπανικής Elefant Records το 1994 (ER131).

Αργότερα συμμετείχαν με διάφορα κομμάτια τους σε αρκετές συλλογές. Το Dreambrushpain συμπεριλήφθηκε στην συλλογή Pop secrets του fanzine voice (1996) και στην συλλογή Picnic basket της Αμερικάνικης shelflife (2001) . Τα Τhe things you love και το Coach station reunion (cover στο κομμάτι των Field Mice) ήταν στην συλλογή Τry a little sunshine της Pop Art (1999). Το aphrodite smokes μπορεί κανείς να το βρεi στην συλλογή του noise See Dee (1998 ).

Πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν και 2 (όπως λέγεται) demo κασέτες. Η μια είχε τίτλο Popadelic, όρος που χρησιμοποιούσαν πάντα οι Impossible Tymes για να περιγράψουν την μουσική τους.

Hints and Tips
Οι Impossible Tymes συμμετείχαν και στην κασετοσυλλογή του γνωστού Radio Ουτοπία "Τhe only Original" to 1994 με το κομμάτι May be tomorrow.!!!
H This Happy Feeling δημιουργήθηκε το 1993 στην Αθήνα από τον The Crooner και τον Μάκη Π.


Ακούστε εδώ κάτι σπάνιο και "άγνωστο". Impossible Tymes και Wouldn't You" (cover στο κομμάτι των The Laughing Apple) από την κασσέτα single των Impossible Tymes.


Δεν υπάρχουν σχόλια: