Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

12/09 -30/10/2011 - Έκθεση PEEPEE: Λάκης και Άρης Ιωνάς/The Callas

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC) εισάγει την νέα του θεματική έρευνα γύρω από το ανθρώπινο σώμα και τις σύγχρονες ερωτικές πρακτικές, με την έκθεση Peepee των Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas, σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη. Από τον Σεπτέμβριο έως και τον Οκτώβριο του 2011, οι The Callas παρουσιάζουν την δεύτερη ατομική τους έκθεση με τίτλο Peepee. Η έκθεση περιλαμβάνει σειρά από video projections, installations και performances ειδικά σχεδιασμένα για τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου της ATOPOS CVC, στην οδό Σαλαμίνος 72, και πλαισιωμένα από τις ζωντανές μουσικές εμφανίσεις των The Callas. Με την έκθεση Peepee των The Callas, η ATOPOS CVC συμμετέχει στην διεθνή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης ReMap 3. Παράλληλα με την έκθεση, η ATOPOS CVC παρουσιάζει το Atopic Bodies [NINE]: The Dancendettes.

Το Atopic Bοdies είναι ένα project της ATOPOS CVC εν εξελίξει, το οποίο εξερευνά την εκκεντρική και αταξινόμητη φύση του ανθρώπινου σώματος στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα. Στο Atopic Bodies [NINE]: The Dancendettes, η ATOPOS CVC συνεργάζεται με τους Callas και τις Callasettes, την γυναικεία συμπληρωματική χορευτική τους ομάδα, και παρουσιάζει μία σειρά από performances πάνω στο νέο installation-stage των καλλιτεχνών.

Ερωτικός μυστικισμός θα κατακλύσει το κτήριο της ATOPOS CVC. Ένα κολάζ από Rock ‘n’ Roll παγανισμό, χορό μέχρις εσχάτων, ηδονοβλεπτικές εξομολογήσεις, προσευχή και κατάνυξη μπροστά στο τεράστιο τίποτα. Οι The Callas δημιουργούν έναν εκστατικό κόσμο όπου ο αισθησιασμός και οι απόκρυφες σκέψεις θα κυριαρχήσουν. Στα πλαίσια της έκθεσης Peepee, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα συλλεκτική έκδοση από τη σειρά SLAVES TO ATOPOS με πρωτότυπα κείμενα των Νάντια Αργυροπούλου, Χριστόφορου Μαρίνου και Ξένιας Καλπακτσόγλου. Κάθε έκδοση θα συνοδεύεται από ένα 7’’ single με δύο καινούργια τραγούδια των The Callas, τα οποία θα αποτελούν και το soundtrack των εμφανίσεων. Όλα τα παραπάνω θα είναι ένθετα σε μια μοναδική χειροποίητη θήκη-κέντημα φτιαγμένη από τους καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες Λάκης και Άρης Ιωνάς τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργούν έργα σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει τα εικαστικά, την μουσική, την μόδα και την performance. Μέσα από μια DIY αισθητική, παντρεύουν στοιχεία της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης όπως την αρχιτεκτονική, τις ενδυμασίες, τους μύθους και τα εργόχειρα, με αυτά της Punk Rock ‘n’ Roll κουλτούρας. Οι Callasettes αποτελούνται από τις: Αννίτα Πολυχρόνη, Μαριλένα Πετρίδου, Μαρία Νικολουλέα, Αγνή Παπαδέλλη Ροσέτου.

H ATOPOS CVC είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2003 στην Αθήνα από τον Στάμο Φαφαλιό και τον Βασίλη Ζηδιανάκη. Έχει ως σκοπό την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που ερευνούν φαινόμενα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο σώμα και το ένδυμα.

Concert and performance opening hours: 21:00-22:00 (5.00 € entrance)

Δεν υπάρχουν σχόλια: