Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Common Sense: Το νέο τους ΕP και το release party τους!!!

Aς αρχίσουμε με μια πρόταση για να περάσετε καλά αύριο!! Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους EP, οι Common Sense θα εμφανιστούν, σε ένα release party, αύριο Κυριακή 13/12/2009 στις 21:00 στο 6 D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8. Μοναστηράκι). Η εισοδος θα είναι ελεύθερη ενώ Special Guest θα είναι οι Tango with lions!!

Δεκαέξι χρόνια μετά το collector's item single Grotesque, δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του άλμπουμ - Sun Comes Up- που διακίως συγκεταλέγεται στα καλύτερα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, και τρία από το demo Time Stood Still που όλοι μας αγαπήσαμε, οι Common Sense επιστρέφουν στα δισκογραφικά δρώμενα με ένα EPl!! Το υλικό (είχαμε συζητήσει εδώ στο γιουσουρούμ για αυτό) ήταν έτοιμο από καιρό αλλά οι Common Sense θέλωντας να μείνουν πιστοί στα δικά τους μουσικά μονοπάτια και βήματα, προφανώς συζήτησαν και έψαξαν πολύ πριν καταλήξουν στην εταιρεία με την οποία θα συνεργαζόταν για την δισκογραφική τους επιστροφή. Κάπως έτσι κατέληξαν στην The Sound Of Everything μέσω της οποίας θα κυκλοφορήσουν το limited συλλεκτικό E.P. με τον τίτλο Time stood still σε μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση των 500 αριθμημένων τεμαχίων, τα οποία θα περιέχουν το τρισδιάστατο (χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών) ξώφυλλο του αρχικού demo που δημιούργησαν οι Common Sense για το demo Time Stood Still το 2006!!! Όσοι έχετε την τύχη να "κρύβετε" στην δισκοθήκη σας το demo θα καταλάβετε τι ενοούμε.Το EP, καθαρά πιο κιθαριστικό απο τα πρώτα τους βήματα και με τα keyboards να κάνουν πιο ambient βήματα, θα περιέχει 7 κομμάτια:

το "Time stood still" (το οποίο ακούσαμε και στην συλλογή το Παπασπυρόπουλου One Dream Closer)
μια ακουστική εκτέλεση του με την οποία δεν μπορεί παρά να σας "αναγκάσει" τα πατήσετε το repeat αρκετές φορές και να θαυμάσετε την φωνή της Τατιάνας,
το "Will of the wisp",
τα μελωδικά "The feast" και "Lighthouse" (ακούγονται στην ταινία "Το μήλο μέσα στο κεφάλι σου" του Άγγελου Σπάρταλη),
το "Home", στο οποίo αφήστε την ambient πλευρά των πλήκτρων να σας μεταφέρει εκεί που ο καθενας μας θεωρεί σπίτι του!! και,
το Ark, ένα κομμάτι που μας μιλά για την καταστροφική και φονική ασέβεια την οποία δείχνει ο άνθρωπος στην γη και στην ίδια την ζωή. Για καρδιές που ποθούν όχι για έρωτες αλλά για την ίδια την ζωή που "σφαγιάζεται" από τον άνθρωπο κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

Επισης περιέχονται και 3 video, οποία καρπός της συνεργασίας των Common Sense με τον Άγγελο Σπάρταλη : το Τime stood still, το Lighthouse και το The Feast (acoustic movie version)!!!
Όσοι λοιπόν αναμέναμε όλα αυτά τα χρόνια για την νέα τους δουλειά αύριο έχουμε ραντεβού στο 6 D.O.G.S, ενώ σήμερα ας "ξεσκονίσουμε" τα βινίλιά μας ακούγωντας το Sun Comes Up για προθέρμανση!!! Hope to see you there!!!

Α, και όπως είπαμε και στην περίπτωση των Last Drive:
Μην περιμένετε τις δισκοκριτικές για να αποφασίσετε αν θα το αποκτήσετε. Εδώ δεν χωράνε δισκοκριτικές, εδώ μιλάμε για τους Common Sense!!! Τα παιδιά με την διαδρομή τους και το Time Sttod Still δείχνουν ότι όχι μόνο δεν επαναπάφτηκαν στις δόξες του παρελθόντος αλλά προσπαθούν και πάνε την μουσική τους ένα βήμα πιο πέρα αποδυκνύονοτας ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έμειναν ανεργοί αλλά τα πέρασαν (συν τοις άλλοις) με μουσικές αναζητήσεις!!! Καλό σας βράδυ!!!

**Προετοιμάζοντας το κείμενο για την επερχόμενη κυκλοφορία των Common Sense διαπιστώσαμε ότι πριν ένα χρόνο ακριβως (12/12/2008) τους είχαμε "φιλοξενήσει" εδώ στο γιουσουρούμ και μιλήσαμε για πρώτη φορά για την νέα τους δουλειά. Τι να πούμε?? Διαλεμένη σύμπτωση ε??
Tatiana Stavroulaki – Voice,
Christos Zoumpas – Guitar
Nikos Fokas – Keyboards,
Afroditi Riga –Bass,
George Karanikolaou - Drums
ΤΟ ΒΕ UPDATED SOON..SO CAME BACK!!!

4 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Καλά να περάσετε....

(είναι πολύ ιδιαίτεροι.... )

:-)))

Giousurum είπε...

@akanonisti
πραγματικά ιδιάιτεροι.μην χάσεις το ΕP τους.

@ανωνυμος
ότι πεις μεγάλε...

Ανώνυμος είπε...

φίλε, τους είδα την Κυριακή, δεν ξέρω πως σου φάνηκε το live...και πήρα και το E.P. Πιο κιθαριστικό αλλά καμμία σχέση με τα groupakia που αγωνιούν να βγάλουν φράσεις κλισέ για κατανάλωση από mtv και χαζοράδια...Common Sense are Back...Το ARK είναι ΦΟΒΕΡΟ, στο live to άκουσα και χάζεψα, τι να πώ για το Draft που είχα να το ακούσω από εποχές Audio του Ζήλου...Η εκτέλεση με παραδοσιακό όργανο (λαούτο μάλλον) και ηλεκτρική κιθάρα ήταν ανατριχιαστική, ένα μίγμα πανκ με μεσαιωνική μουσική και δεν ξέρω τι άλλο...Για χάρη τους συνέδεσα το πικαπ ξανα και ακούω το δίσκο...
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΠΑΛΙ,μας χρωστάτε πολλές μελωδίες ακόμη!!!
Νίκος

Giousurum είπε...

@ανώνυμος (Νίκος)
ΚΑλωςήρθες στα μέρη μας. ΚΑλά έκανες και πήρες το EP γιατί σ ελίγο καιρό θα το ψάχνουμε όλοι!!
Όπως είχε γίνει και με το LP και πολύ περισότερο με το singlaki τους...
Aπό το audio e?? Μου φαίνεται ότι ήμαστε παλιοσειρά!!!
Το πικαπ δεν το ξεσυνδέουν ποτέ!!!
Το sun comes up προσεξέτο!!!
Καλύτερα γράφτο σε cd να το ακούς!!
(αν και η αίσθηση του βινιλιίου είναι άλλο πράγμα)....
Ελπίζω να τα λέμε πιο συχνά!!
Kαλό απόγευμα!!!