Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

"Heavy Liquid": οι Last Drive και το νέο τους άλμπουμ είναι εδώ...


"Brothers and sisters, keep your dreams burning forever!"»

Ας αρχίσουμε με μια μικρή επανάληψη ιστορίας. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 80 όταν μια παρέα από τους Αμπελόκηπους αποφάσιζε την δημιουργία ενός συγκροτήματος. Ενός γκρουπ που θα άλλαζε πολλά στην ελληνική μουσική σκηνή, θα γινόταν σημείο αναφοράς και ένα από τα ελάχιστα της χώρας με διεθνή απήχηση. Όσοι αγαπάτε την ελληνική ροκ σκηνή ίσως να έχετε καταλάβει για ποιους μιλάμε. Άλλωστε το είδατε και στον τίτλο του κειμένου. Οι Last Drive λοιπόν “γεννήθηκαν” το 1983 και πήραν το όνομά τους από ένα κοκτέιλ. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Rodeo club τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους ενώ το 1985 κυκλοφορούν το θρυλικό τους πλέον 7΄΄ Midnite Hop. Ένα δυσεύρετο 7΄΄ που αποτελεί πόθο πολλών συλλεκτών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η τιμή του να έχει φτάσει σε 3ψήφια ποσά. Ένα χρόνο αργότερα (1986) κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ (Underworld Shakedown) το οποίο απέσπασε (δικαιωματικά) διθυραμβικές κριτικές και κάτι που είναι πάνω από αυτές. Την αποδοχή του κόσμου. Μέχρι το 1995 που διαλύθηκαν (ευτυχώς όχι τελεσίδικα) κυκλοφόρησαν άλλα 4 LPs: Underworld Shakedown (1986), Heatwave (1988), Blood Nirvana (1990), F*Head Entropy (1992), Subliminal (1994). Όλα τους collectors items!!!

Και επειδή η ιστορία και οι Last Drive δεν χωρούν σε ένα κείμενο προχωράμε και φτάνουμε στο 2007 όπου επανενώνονται και δίνουν (Μάιος) 3 καταπληκτικά Live. Επίσης το 2007 επανακυκλοφορεί το 7΄΄ Midnite Hop με την ένδειξη pay no more than: 5.5€, το οποίο φυσικά και εξαντλείται!!! Τον επόμενο Μάιο (2008) μας χαρίζουν μερικές ακόμη υπέροχες μουσικές στιγμές με νέες εμφανίσεις, ενώ κυκλοφορεί το διπλό CD-DVD TIME IS NOT IMPORTANT με τις εμφανίσεις του Μαΐου 2007 και (ξανά) την ένδειξη pay no more than: 14€!! Ο Μάιος θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μήνας Last Drive αφού και φέτος μας έχουν ετοιμάσει πολλά και όμορφα. Καταρχήν άρχισαν τα καθιερωμένα Live τους (15-16 Μαΐου) ενώ αυτέ τις ημέρες κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ. Ένας δίσκος με νέο υλικό για τους Last Drive μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!!! Και ο τίτλος αυτού: Heavy Liquid" εμπνευσμένος από ένα κόμικς του Paul Pope.

Οι ίδιοι σε συνέντευξή τους στην Ελευθεροτυπία είπαν: «Περιλαμβάνει επιρροές από όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί. Αποτυπώνει τη φάση που βρισκόμαστε τώρα ως μουσικοί. Δεν θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε τους παλιούς εαυτούς μας ούτε να υποκριθούμε ότι από εκείνες τις μέρες δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ροκ θόρυβος υπάρχει στο "Heavy Liquid", αλλά τώρα είναι πιο "στοχευμένος". Παλιότερα η κατάσταση εκτροχιαζόταν πιο εύκολα. Η αίσθηση του χρόνου σε κάνει πιο λιτό».

Οι Last Drive πιστεύουν στην αυτοδιαχείριση και κυκλοφορούν το "Heavy Liquid" από την δική τους εταιρεία την Happy Crasher Records που δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Την επιμέλεια του artwork (το οποίο είναι σχεδιασμένο στο χέρι) έχει αναλάβει ο κομίστας Βασίλης Λώλος ενώ την παραγωγή οι ίδιοι οι Drive, ο παλιός γνώριμος της μπάντας και συμπαραγωγός του Subliminal Jimmy Spliff και ο ηχολήπτης στις ζωντανές εμφανίσεις τους Άκης Πασχαλάκης. Σε δύο τραγούδια συμμετέχει και η Αγνή (φίλη του γκρουπ) παίζοντας Hammond και Fender Roads!! Επισκεφτείτε την σελίδα των Drive και ακούστε ένα μέρος του άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε βινίλιο το Σεπτέμβριο (1000 αριθμημένα κομμάτια), ενώ 1500 το CD). Η παρακολούθηση κάποιου από τα επερχόμενα live τους επιβάλλεται αφού το νέο τους άλμπουμ θα διατίθεται στην αρχή αποκλειστικά σε αυτά (περίπου 13€). Ορίστε και το tracklist του CD (στο βινύλιο θα είναι διαφορετικό):

01) A Glass of Broken Dreams
02) Get off my World
03) Hang the Bone
04) Magdalene
05) Headlong to the Edge
06) Pantherman
07) Maureen
08) Mountains
09) Hole in the Wall (Werewolf)
10) Jack of the Highway
11) Goldfish
12) Alabama.

Πριν σας αφήσουμε πάρτε μια γεύση από το Heavy Liquid στο βίντεο που ακολουθεί ενώ μην περιμένετε τις δισκοκριτικές για να αποφασίσετε αν θα το αποκτήσετε. Εδώ δεν χωράνε δισκοκριτικές, εδώ μιλάμε για τους Last Drive!!! Καλό σας βράδυ!!!

7 σχόλια:

chris είπε...

opos ta les...de xwroun kritikes stous last drive!

neo album meta apo tosa xronia.

Tha to paroume trexontas kai tha niwsoume tin idia sygkinisi me tote pou agorasame kai akousame to f* head entropy!

makari na vgei kai se vinilio!

mpravo gia to post.

Giousurum είπε...

@chris
ante na paroume sta xeria mas kainourgio kai fresko vinilio apo Last Drive...auta einai..:)

VKP είπε...

to gone gone gone, mporeis se parakalo na mou to vreis kapou, pleaseeeeeeee.

Giousurum είπε...

@ VKP oste kai esy LAst Drive maniac?? :) telika eimaste polloi..pou eimaste ola auta ta xronia??
oriste to kommati pou zitises se ena poly omorfo video...

http://www.youtube.com/watch?v=lV6p7XbBSSs

kalo apogeuma

akrat είπε...

φίλε τι μου θύμισες...
αμπελόκηποι...
ΠΑΡΑΛΙΑ... το γκαρσόνι έχει ταβέρνα Κρητική δίπλα στον ΔΑΝΑΟ... όσοι θέλετε να βρείτε τον ηρωικό ΝΙΚΗΦΟΡΟ... σπεύστε...
maze...
DJ Γρηγόρης .... βραδυές garage...
έχω και τον δίσκο με τον Ελληνικό στοίχο νομίζω τον λέγανε γκρρρρρρρ γηρατειά...
είναι στην μπάντα και ο Παναγιώτης???? ο αδελφός του Άλεξ??? αυτός με τις γραφικές τέχνες...
καλά παιδιά
καλή παρέα
ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΙΣΘΗΜΑ...

Giousurum είπε...

@akrat
file akrat kalispera..to ixera (apo ena post) sou oti eisai paidi ton ampelokipon...poly xairomai pou sou aresoun oi Last drive..
oso gia ta geiratia xehase to...
apo ta keimena sou dixneis akmaiotatos..se vlepo se kanena live na ta spas...
o diskos pou anafereis legetai "to fos kai i skia tou" opos kai to group...
dystyxos den ton exoume sta xeria mas se morfi vinilioy alla mono se psifiaki morfi, kai auto meta apo poly psaximo kai kopo..:)
anyway...
akouse ta nea kommatia ton Last drive, thimisou tis palies kales epoxes kai meta ftiaxe nees kales epoxes...
na sai kala...

Ανώνυμος είπε...

ante kai se vinyl


http://tripradioathens.blogspot.com/2009/07/last-drive-heavy-liquid.html