Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τo soundtrack του καλοκαιριού Track IV: Λευκή Συμφωνία - Black Twilight

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λευκή Συμφωνία κινείται σε Αγγλόφωνους ρυθμούς. Η μπάντα το έχει ξανακάνει στην δεκαετία του 90 όταν είχε μετοικήσει στο Βερολίνο για περίπου τρία χρόνια δίνοντας μια σειρά συναυλιών ως Timedrops και ηχογραφόντας (στο "Rollin Rock Studio") έντεκα κομμάτια. Όμως η αλήθεια είναι ότι η Λευκή Συμφωνία αγαπήθηκε για τα Ελληνόφωνα κομμάτια τη με την ιδιαίτερη μουσική και τους δυνατούς στοίχους τους, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το video clip τους για το "Κοιτάζοντας Πίσω" ήταν το πρώτο Ελληνικό κλιπ που παίχτηκε στο "MTV". 

Το 2000 όταν καιξαφνικά η Λευκή Συμφωνία διαλύεται. Με αυτά και αυτά πέρασαν 17 χρόνια σιωπής, μακριά από συναυλίες, ηχογραφήσεις αλλά ποτέ χωρίς τα μέλη της να επικοινωνούν. Και πάλι έτσι ξαφνικά το 2017 ανακοινώνουν μια και μοναδική συναυλία (Σάββατο 9 ∆εκεμβρίου) στο Piraeus 117 Academy. Από τότε δεν άφησαν ξανά μικρόφωνα και όργανα. 

Φέτος εκτός από την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου άλμπουμ τους με τίτλο "Σαν Τον Ήλιο" μας δώρισαν και το "Black Twilight" μόνο και μόνο για να μας θυμήσουν ότι οι παλιοί είναι αλλιώς, ότι δεν γερνάνε και ότι απλά οριμάζουν μουσικά και πάνε βήματα παραπέρα. 

Το "Black Twilight", ένα από τα καλύτερα κομμάτια της μπάντας, κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου ώς digital single σε στοίχους και μουσική του Θοδωρή Δημητρίου μαζί με ένα video clip αντάξιο της dark wave ιστορίας της Λευκής Συμφωνίας. Περιμένοντας και εκλπιζονας ότι το "Black Twilight" θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή (μια είναι η φυσική μορφή), διαβάζουμε τα θετικά σχόλια που αποσπά από τον εγχώριο και διενή μουσικό τύπο και ακούμε στην διαπασών "Black Twilight.

Δεν υπάρχουν σχόλια: