Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Τo soundtrack του καλοκαιριού Track I : Yodashe - "Τake Time"

Aναμφίβολα tο καλοκαίρι που μόλις πέρασε, θα μείνει χαραγμένο στην ατομική αλλά και στην συλλογική μας μνήμη. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πανδημία χωρίς φυσικά να λείπουν οι ώρες συζητήσεων και οι χιλιάδες γραμμές κειμένων (σύντομων ή μη) αφιερωμένων σε προσωπικές στιγμές και στην κάθε είδους έκφανση της τέχνης και του πολιτισμού (ότι και να θωρούμε ως τέτοια). 

Μέσα σε όλα αυτά, για ακόμη μια φορά όλοι μας αναζητήσαμε και δημιουργήσαμε (?) ένα soundtrack για να ντύσει με ηχοτοπία τις προσωπικές στιγμές (με ότι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα μας) του δύσκολου και συνάμα περίεργου αυτού καλοκαιριού. Κάπως έτσι προέκυψε και εδώ στα μέρη του γιουσουρούμ τούτο το (ας το χαρακτηρίσουμε) miniLP, αποτελούμενο από πέντε κομμάτια της ανεξάρτητης και κυρίως αγγλόφωνης μουσικής σκηνής (αν πούμε ότι υφίσταται κάτι τέτοιο) της χώρας. Tο soundtrack αυτό, ήταν μια από τις αφορμές για να επιστρέψουμε στις αναρτήσεις εδώ στο στο blog και να ακούσουμε σήμερα το πρώτο από τα πέντε του κομμάτια.

Πρόκειται για το νέο κομμάτι της Yodashe με τίτλο "Τake Time" που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά λίγο πριν το τέλος του Αυγούστου. Την Yodashe την πρωτογνωρίσαμε ως μέλος και φωνή των πατρινών Flakes. Ήταν λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου και μοναδικού τους άλμπουμ με τίτλο Lick Your Fingers If You Like It, από την Inner Ear, όταν έφτασε στα χέρια μας το demo τους. Αμέσως καρφώθηκε ολόγυρα ένα κομμάτι με τον περίεργο τίτλο Αriel (που αργότερα στην τελική μορφή του άλμπουμ θα άλλαζε λίγο χαρακτήρα και τίτλο και θα γινόταν Trashroot), Ήταν η φωνή της Yodashe που έκανε το Ariel/Trashroot παράξενα μεθυστικό και καθηλωτικό. Από τότε περάσαν περίπου 12 χρόνια, το Ariel συνεχίζει να ακούγεται συχνά πυκνά στα μέρη μας ένω  πλέον η Yodashe ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. 

Το ¨Τake Time" είναι ίσως η ωριμότερη μέχρι στιγμής σύνδεσή της και όπως ανάφέρεται στο δελτίο τύπου 

«..is inspired by Bjork's percussive detailing and Xenakis' multidimentional all-encompassing sound''.

Ηλεκτρονικές λούπες ενός ψηφιδωτού που όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητο αλλά σε κάνει να θέλεις να το ακούσεις ξανά και ξανά και που έχει ως αδελφή ψυχή το βιντεο που δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Rachel Heavey. Απολαύστε το και σε λίγες ημέρες έρχεται το δεύτερο κομμάτι του mini soundtrack του καλοκαιριού 2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια: