Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Juke Box Comics - Mια σειρά comic με θέμα την μουσική από το 1948

Μεταξύ του 1948 και του 1949 κυκλοφόρησαν από την Eastern Color έξι μουσικά comic με τον γενικό τίτλο Juke Box Comics. Σε κάθε τεύχος παρουσιαζόταν διάσημοι μουσικοί  της τζαζ και της ποπ σε διαφορετικές ιστορίες και περιπέτειες. 

Στις σελίδες τους μπορούμε να δούμε να παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του να Woody Herman, Benny Goodman, Duke Ellington, Buddy Rich, Αλ Τζόνσον, ο Xavier Cugat, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Cab Calloway και Lionel Hampton κ.α.

Από το πρώτο τεύχος το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1948 επιλέξαμε την ιστορία/περιπέτεια του μεγάλου Duke Ellington (από τον A. C. Hollingsworth) όπου ο Δούκας διηγείτε το πως απέκτησε το όνομά του. Στο ίδιο τεύχος (όπως μπορείτε να δείτε στο εξώφυλλο) υπήρχαν συνολικά 12 ιστορίες μεταξύ των οποίων αυτή του Benny Goodman, του Perry Como ενώ το εξώφυλλο είχε σχεδιάσει ο Alex Toth.

Το τελευταία τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1949, το εξώφυλλο σχεδιάσε ο Ed Moore και στις σελίδες του υπήρχαν οι ιστορίες της Martha Tilton, του Desi Arnaz και άλλων.















2 σχόλια:

Ten Thousand Eyes είπε...

Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Μπορείς να μου στείλεις mail στο sandstoneman72@gmail.com;
-The Psychopomp

Giousurum είπε...

@The Psychopomp/Ten Thousand Eyes
σου έστειλα.οπότε αναμένω!!
καλό βράδυ