Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Winter Watercolors


Η ιστορία αρχίζει το 1981 με την δημιουργία των Ends With The Sea στους οποίους συμμετείχαν ο Κούκιος και ο Τσούλος (και ο Σπύρος Αναγνώστου των Not 2 Without 3).

Μετά από αρκετές ανακατατάξεις στην σύνθεση των Ends With The Sea δημιουργήθηκαν οι Winter Watercolors στα τέλη του 1985 στην Αθήνα. Μέλη τους ήταν: Αντώνης Κούκιος (κιθάρα και φωνή), Πλάτωνας Τσούλος (τύμπανα), Βασίλης Νάκης (πλήκτρα), Δημήτρης Δημητρίου (μπάσο και φωνή) και Μάνος Κωνσταντινίδης (κιθάρα, φωνή και κρουστά).

Οι Winter Watercolors εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλά γλωστά στέκια της εποχής τόσο σε Αθήνα όσο και στην Πάτρα ενώ το 1987 συμμετείχαν στην Biennale της Βαρκελώνης όπου και απέσπασαν θριαμβευτικές κριτικές.

Το 1988 ανακοινώνουν την διάλυση τους κατά την διάρκεια της ζωντανής τους εμφάνισης στο Αν Club. Η μοναδική τους (μέχρι το 2013) δισκογραφική παρουσία ήταν με το κομμάτι La Morte (που είναι σύνθεση του Κούκιου από την εποχή των Ends With The Sea) στον διπλό δίσκο με τίτλο Biennal 87 (P-101) που κυκλοφόρησε από την  IPS&Co στα πλαίσια της Biennale της Βαρκελώνης. Το 2013 το La Morte συμπεριλήφθηκε στην συλλογή Fruits Of Wrath (12 Lost And Unreleased Tracks From The Greek 80's Underground)  της Geheimnis Records ‎ (GHMN.013).


HINTS and TIPS
Στην Biennale της Βαρκελώνης και φυσικά και το LP  που κυκλοφόρησε συμμετείχαν και οι Λευκή Συμφωνία με το κομμάτι Rain Is Falling Hard.
Ο Βασίλης Νάκης έχει περάσει και από τους  Film Noir ενώ έχει δημιουργήσει και τους Monitor.
Ο Δημήτρης Δημητρίου έφυγε για άλλους κόσμους το 1994 χτηπημένος από την επάρατη νόσο.
Ο Μ. Κωνσταντινίδης, είναι εν ένεργεια ηχοληπτης σε διάφορα στουντιο της Αθήνας ενω έχει υπάρξει και καθηγητής ηχοληψίας στην Ακτο.
Μετά την διάλυση των Winter Watercolors ο Τσούλος εργάστηκε σαν δημοσιαγράφος και φωτογράφος.
Ο Αντώνης Κούκιος στην συνέχεια δημιούργησε τους "Muzak7", μια μη κερδοσκοπική εταιρεία dj και art, ενώ δραστηροποιείται και ως ως dj υπό το όνομα "H2O". Συνεχίζει να γράφει μουσική (συνθέσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες μικρού μήκους στην Ελλ΄δα και στο εξωτερικό) ενώ αρθρογραφεί www.paranoiseradio.com και είναι ρδθοφωνικός παραγωγός σε διαδικτυακους σταθμούς.

2 σχόλια:

TRELANDJAS MIXER είπε...

Καλησπέρα, δεν ξέρω εαν γνωριζώμαστε, είμαι ο Αντώνης Β. Κούκιος ιδρυτικός μέλος των "Ends With The Sea" & "Winter Watercolors"..
ευχαριστώ για την παρουσιάση του συγκροτήματος μου. Η αλήθεια είναι ότι το "La Morte" ειναι δική μου σύνθεση του 1977 κ μετά απο διάφορες απόπειρες με τον Πλάτωνα Τσούλο-επίσης ιδρυτικό μέλος των "Ends With The Sea" & "Winter Watercolors"-με άλλα μελη-μπασίστες ως επί το πλείστον-κ άλλα ονόματα, βρέθηκε ο Σπύρος Αναγνώστου-ιδρυτικό μέλος των "Not 2 Without 3"-για να παίξει μαζι μας μπάσσο κ που ονομαστηκαμε "Ends With The Sea", όπου μετά τον Σ.Αναγνώστου, έπαιξε μπασσο ο αδελφός μου Γιώργος Κ. Κούκιος-ιδρυτικό μέλος των MOREL- κ μετά απο 2 χ΄ρονια το σχήμα διαλύθηκε, για να ξανασχηματιστεί στα μισα του ιδίου χρόνου με τους Π.Τσουλο τύμπανα, Β.Νάκη πλήκτρα, συνθεση, Α.Β. Κούκιος στίχους, συνθεση, φωνή, κιθάρα..μετά προστέθηκαν οι Δ.Δημητρίου, μπασσο, συνθεση, 2α φωνητικά & Μ. Κωνσταντινιδής 2η κιθαρα, συνθεση, 2α φωνητικά, κρουστά κ μετοονομαστήκαμε "Winter Watercolors"


Ο Μ. Κωνσταντινίδης(δεν γίνεται αναφορά του στο κείμενο σας), είναι εν ένεργεια ηχοληπτης σε διάφορα στουντιο της Αθήνας ενω ήταν καθηγητής ηχοληψίας στην Ακτο για αρκετό καιρό

όσο για μένα εκτός απο τους muzak7, zulutek, in strum mental performers κ την εργασία μου σαν dj, συνεχίζω να γράφω μουσική, συνθέσεις μου έχουν χρησιμοποιηθεί σε μικρου μήκους ταινίες στην ελλάδ ακ στο εξωτερικό, μουσικά περίβάλλοντα για εκθέσεις γλυπτικής, αυτοσχεδιασμός για πιανο σε βουβές μικρους μήκους ταινίες, είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός σε 2 ιντερνετ σταθμούς(paranoise radio & muzak7 web radio), ενω αρθρογραφώ στο www.paranoiseradio.com

ευχαριστούμε κ πάλι για την παρουσίαση των Winter Watercolors

Giousurum είπε...

καλησπέρα,
όχι δεν γνωριζόμαστε. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για τους Winter Watercolors.
Στο αρχικό μας κείμενο γίνεται αναφορά και στον Κωνσταντινίδη.
θα ενσωματώσουμε και καποιες από τις πληροφορίες που μας δίνεις στο κείμενό μας ώστε να γίνει πληρέστερο.
Εαν έχει χρόνο και διάθεση στείλε μας ένα email : giousurum@gmail.com
γιατί θα θελαμε να προτείνουμε κάτι.

Ευχαριστούμε για την επίσκεωψη εδω και τις πολλές επιπλέον πληροφορίες που μας δίνεις.
Καλό βράδυ.