Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Super, All-Action Official Music Programme for Boys and Girls" (1974) : Ένα comic book για τους Pink Floyd και το Dark side of the moon

Το 1974 η Hipgnosis του Storm Thorgerson σχεδίασε ένα comic book για τις ανάγκες της περιοδείας των Pink Floyd και την προώθηση του άλμπουμ Dark Side Of the Moon. Ο τίτλος του ήταν “Super, All-Action Official Music Programme for Boys and Girls,” και μέσα από τις 16 του σελίδες ξεπηδούν μερικές θαυμάσιες ιστορίες. 

Διαβάζουμε την ιστορία του Rog Waters του μεγάλου αστεριού της ποδοσφαιρικής ομάδας Grantchester Rovers. Ακολουθούν οι περιπέτειες του “Captain Mason, R.N.,” ενός θαρραλέου ήρωα του ναυτικού του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του “Dave Derring” ενός ακροβάτη ποδηλάτη αλλά και του “Rich Right” σε έναν "ρόλο΄ έκπληξη. 

Ίσως το πιο διασκεδαστικό μέρος είναι οι απαντήσεις των μελών του συγκροτήματος σε ένα "περίεργο" (τουλάχιστον) ερωτηματολόγιο με τίτλο "Γραμμές Ζωής". Εκεί καλούνται να δηλώσουν "ασήμαντες" πληροφορίες όπως η ηλικία, το βάρος, το ύψος, οι "φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις», «η σεξουαλική του ροπή», «οι πολιτικές τους κλίσεις," αλλά και οι "μουσικές τους απέχθειες." 

Αυτά και άλλα πολλά σε ένα comic που επί χρόνια αποτέλεσε collector's item για τους θαυμαστές των Pink Floyd. 

Το όλο εγχείρημα εκτός από την αποδίδεται και στους Nick Mason, Gerald Scarfe, Paul Stubbs, Joe Petagno, Colin Elgie, Richard Evans και Dave Gale. Τα σχέδια του Scarfe αποτελούν ίσως τον πρόδρομο των σκίτσων για το άλμπουμ The Wall.

Δείτε και διαβάστε το comic book και κατεβάστε το από εδώ
























                                   






Δεν υπάρχουν σχόλια: