Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Return Of The Bats: Η Ιστορία Της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής - Μέρος ΙΙ

Πριν 2 εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Δρίβα με τίτλο "Return Of The Bats: Η Ιστορία Της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής - Μέρος ΙΙ" από τις εκδόσεις Ars Nocturna. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια του "Release The Bats…" που είχε βγει το 2012 και καταγράφει την νεώτερη Ιστορία της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής και συγκεκριμένα καταγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν στη σκηνή αυτή τα τελευταία 5 χρόνια, την εξέλιξή της, συναυλίες (από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα) και τα κυριότερα σχήματα που την αντιπροσώπευσαν.

Χρόνια δύσκολα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και κοινωνικής ανασφάλειας και αναστάτωσης, χρόνια που η σκηνή αυτή μπορεί να μην ήταν στα φόρτε της αλλά κινήθηκε και ανάσανε με αξιοζήλευτη δημιουργικότητα. Μια ιστορία που εξελίσσεται μέσα σε 270 σελίδες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Με αναλυτικά κεφάλαια για τους Slow Motion, In Trance 95, The Illusion Fades, Δαιμονία Νύμφη, Past Perfect, Siva Six, PreEmptive Strike 0.1, Opened Paradise, Human Puppets, Glimmer Void, Mani Deum, New Zero God, Split Image, Venus In Furs, Gas Masked Lestat, Drama Queen, iNsCissorS, Dark Awake, Cygnosic, Skull & Dawn, Phoenix Catscratch, Conjecture, Wonky Doll & The Echo, We Came From Waters, Come With Reverse, Electro Vampires, Nano Infect, Selofan, Strawberry Pills, Mechanimal, Technolorgy, Doric, Remain In Light, Tango Mangalore αλλά και πάρα πολλά άλλα με μικρότερες αναφορές. Το βιβλίο μάλιστα συνοδεύει συλλογή CD (όπως είχε γίνει και στο πρώτο βιβλίο) με 18 συγκροτήματα αντιπροσωπευτικά των διαφόρων τάσεων της σκηνής.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου έγινε και η επίσημη παρουσίαση-πάρτι στο κλαμπ Death Disco, όπου  εμφανίστηκαν ζωντανά o Doric με την Valisia Odell και οι Skull & Dawn. Παρά τον καύσωνα και την απουσία πολλών λόγο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οι φίλοι της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής έδωσαν τρανταχτώ παρόν δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τον συγγραφέα Νίκο Δρίβα να υπογράφει τα βιβλία σε όσους το επιθυμούσαν και με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις των καλεσμένων συγκροτημάτων, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό .

Tracklist του CD που συνοδεύει το βιβλίο 
1. IN TRANCE 95 - Wave 
2. SIVA SIX - Nemesis 
3. OPENED PARADISE - Visions Through The Circles Of Chaos 
4. MANI DEUM - Wave Goodbye 
5. NEW ZERO GOD - Shut Up (Cruel Britannia Remix) 
6. GAS MASKED LESTAT - Survival 
7. DRAMA QUEEN - Questions To Be Answered 
8. iNsCissorS - ? 
9. SKΑLL & DAWN - Voodoo Train 
10. COME WITH REVERSE - Decay 
11. ELECTRO VAMPIRES - Procreation Of The Wicked 
12. NANO INFECT (feat. PreEmptive Strike 0.1) - Hell-as Imperial (Emperor Drivas Mix) 
13. SELOFAN - Χορεύουμε? 
14. STRAWBERRY PILLS - disGRace 
15. MECHANIMAL - Windowpane 
16. DORIC – So Far, So Near 
17. REMAIN IN LIGHT - New North 
18. THE VIRGIN WEB - Ever After

2 σχόλια:

akrat είπε...

ουφ γειά σου φίλε ξαναήλθα προς το παρών ξαναξεκινώ μουσικά θέλω καιρό λίγο να φτάκω σε αυτά κάντε υπεμονή

Giousurum είπε...

welcome back akrat..Πάντα ευπρόσδεκτος εδώ και το ξέρεις..αναμένουμε λοιπόν