Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ:Unknown Passage

Οι Unknown Passage δημιουργήθηκαν στο Αμύνταιο στα τέλη της δεκαετίας του '90. Ο μουσικός τους προσανατολισμός ήταν psych/garage ενώ η σύνθεση της μπάντας είχε ως εξής: Κώστα Χατζής (φωνητικά, κιθάρα), Δημήτρης Κίτσος (φαρφίσα), Κώστας Χατζητρύφωνος (Drums),  Σάκης Σάκης Γιάντσης (μπασο) και Μανώλης Χατζητρύφωνος (κιθάρα).
 Οι Unknown Passage κυκλοφόρησαν το 1998 ανεπίσημα και οι ίδιοι την ηχογράφηση της ζωντανής τους εμφάνισης στο Βαβέλ στην Πτολεμαϊδα (καλοκαίρι 1998), ενώ στο ενεργητικό τους έχουν πληθώρα εμφανίσεων σε πολλές περιοχές της Βόρειας κυρίως Ελλάδα.  H πρώτη επίσημη και ολοκληρωμένη studio κυκλοφορία τους ήρθε το 2001 από την Θεσσαλονικιώτικη On Stage Records με τίτλο " Tales From Prison" (LP 001, 001) ενώ το 2005 κυκλοφορούν (ανεπίσημα) την ηχογράφηση μια ακόμη ζωντανής του εμφάνισης με τίτλο Live At Mandrakoukoo. 

Toν Ιουνιο του 2008, ο Δοκτωρ - Κωστας Χατζης αναχωρεί για άλλους μουσικούς και μη κόσμους και κάπως έτσι έρχεται και το τέλος για τους Unknown Passage.

ΗΙΝTS and TIPS
Koμμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές Enjoy the Greeks και Enjoy The Greeks II.
Oι ηχογραφήσεις του Tales From Prison διήρκησαν 4 ωρες.
Στην ανεπίσημη κυκλοφορία από το Live στο Βαβελ οι  Unknown Passage διασκευάζουν το "Θα Μελαγχολήσω" της Γαρμπη.
Μετά τον θάνατο του Χατζή α υπόλοιπα μέλη, κυκλοφόρησαν σαν Dead Tymes μια ακόμη ομώνυμη δουλειά, η οποία ήταν ηχογραφημένη το 2008 (στο υπόγειο στο Αμύνταιο) σαν φόρο τιμής στον Κώστα Χατζή.
Οι Κώστας Χατζής και Μανώλης Χατζητρύφωνος δημιούργησαν το side project "Pain Field Generator" και το 2005 ηχογραφούν την ομότιτλη δουλειά τους.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να ακούσετε και κατεβάσετε όλες τις δουλειές των Unknown Passage επισκεφτείτε το http://theunknownpassage.blogspot.gr/ (το οποίο και ευχαριστούμε για την βοήθεια).


Δεν υπάρχουν σχόλια: