Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

VINYL SUICIDE: HOMEWARD BOUND Debut Album by The Sound Of Everything

H The Sound Of Everything παρουσιάζει το debut album των Vinyl Suicide με τίτλο Homeward Bound, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου σε digital download/streaming και στις 6 Νοεμβρίου σε CD σε συνεργασία με την Cobalt Music. Το album περιλαμβάνει τα κομμάτια πάνω στα οποία η μπάντα έχτισε τον ήχο της μέσα από live εμφανίσεις τα τελευταία 2 χρόνια.  

Οι Vinyl Suicide παίζουν suicide pop. Στον ήχο του άλμπουμ έχει συμβάλλει καθοριστικά ο Τίμων Καρδάμας (Playground Noise), ο οποίος επιμελήθηκε την μίξη και παραγωγή των κομματιών. Αιθέρια layers φωνητικών επεξεργασμένα με υπνωτικά reverb. Rhythm section με roomy, γλυκά τύμπανα και πομπώδες, groovy μπάσο. Κιθάρες που συχνά ακούγονται σαν synth ή arpeggiator και ονειρικές lead μελωδίες στα πλήκτρα.

Στα 9 κομμάτια του άλμπουμ περιγράφεται μια αντίστροφη πορεία στο χρόνο, με προορισμό τους ανθρώπους, τα μέρη και τις εμπειρίες που αποτέλεσαν την έμπνευση των κομματιών. Χωρίς νοσταλγική διάθεση, οι Vinyl Suicide επιστρέφουν «σπίτι» τους, όχι για ασφάλεια αλλά με σκοπό να αντιμετωπίσουν και να ξεκαθαρίσουν τις εκκρεμότητές τους.  


Οι Vinyl Suicide σχηματίστηκαν την Άνοιξη του 2009 στην Αθήνα. To 2013 κυκλοφόρησαν το EP τους 6.40 Α.Μ. (On Lycabettus), ενώ τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το Safely Blind Again ως digital single.



Δεν υπάρχουν σχόλια: