Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Άνθρωποι, φόβοι, προπαγάνδα και Money for nothing

Ο αληθινός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα και στα θέματα χρημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες τα νεύρα πολλών συμπολιτών μας βρίσκονται στο κόκκινα.

Από την μια η τρομερή προπαγάνδα που καλλιεργεί ή και μεγαλώνει έναν φόβο και μια αγωνία, από την άλλη τα ΑΤΜ που είτε το θέλουμε είτε όχι έχουν επηρεάσει την ψυχολογία πολλών ανθρώπων δεν θέλει και πολύ να είναι όλοι με το "πιστόλι" στο χέρι.

Δεν μπορεί να μην έχετε γίνει μάρτυρες, τις τελευταίες ημέρες, γεγονότων όπου συμπολίτες μας πιάνονται λεκτικά ή και ουσιαστικά στα χέρια.

Εκείνο που εκπλήσει περισσότερο σε αυτές τις περίπτώσεις είναι ότι οι ευέξεπτοι είναι αυτοί που δηλώνουν άμεσα ή και έμμεσα υποστηρικτές του ΝΑΙ (στο δημοψήφισμα) και του δόγματος Μένουμε Ευρώπη (γιατί οι υπόλοιποι που μένουν??) και του  Ευρώ πάση θυσία.

Οι άνθρωποι της κατηγορίας αυτής επιτίθενται προς όλους όσοι δεν συμμερίζονται ανοιχτά τις απόψεις τους.

Όταν δεν υποκεινουνται από συμφέροντα και δεν είναι στημένοι αυτό που τους οδηγεί σε αυτά τα ξεσπάσματα είναι προφανώς ο φόβος που τους έχει κυριεύσει (ή τους έχουν φυτεύσει).

Όποιος παίζει με τον φόβο αυτό, όποιος δημιουργεί και μεγιστοποιεί το φόβο αυτό, όποιος προπαγανδίζει υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης ποντάροντας στον φόβο αυτό, όποιος εξυπηρετεί κάθε είδους συμφέροντα και τα στηρίζει στον φόβο αυτό να ξέρει ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΕΝΑΝΤΙ.

Δεν γίνεται να παίζεις με (και να δημιουργείς) τους φόβους και τις αγωνίες ηλικιωμένων, ταλαιπωρημένων και αδυνάμων ανθρώπων μόνο και μόνο για να δεις να υπερτερεί η άποψη (που εξυπηρετείς) ή που πραγματικά έχεις και να βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και πλευρά. Απλά δεν γίνεται. Δεν γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και τους ομοίους σου ως Ευρωπαίους, προοδευτικούς και τιμητές της σταθερότητας όταν έχεις αίμα ψυχολογικό ή και πραγματικό στα χέρια σου, στο πληκτρολόγιό σου και την κάμερά σου.

Και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι ότι δεν γίνεται είναι ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ που δεν στεκόμαστε στην ίδια πλευρα.

Πολτιτισμένος και προοδευτικός άνθρωπος δεν είναι αυτός που διαδηλώνει και φωνάζει ότι μενει Ευρώπη (ή στους Γαργαλιάνους) αλλά εκείνος που στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους γεγονότα και ανθρώπους. 

Και κάτι για το τέλος και λίγο πριν το τέλος του Ελληνικού προγράμματος που λένε και στα ΜΜΕ. 

Ότι και να πιστεύετε ερευνήστε εαν είναι πραγματική η άποψή σας και όχι προϊόν φόβου και προπαγάνδας. Και κυρίως ψυχραιμία και πολιτισμένα. Ότι και να γίνει (εαν γίνει μέχρι) την Κυριακή την Δευτέρα όλοι μαζί (οι φτωχοί που λέει και το Ποτάμι) θα φάμε το αγγούρι.

Καλό βράδυ και καλό μας ξημέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: