Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Περί δημοψηφίσματος ο λόγος

Λοιπόν. Για τις @#$23 της Κυβέρνησης, τις όποιες κωλοτούμπες της, τα λάθη της και για το λάθος/σωστό του δημοψηφίσματος μπορείτε να διαβάσετε και πάνω από όλα να δείτε τα πάντα, διανθισμένα πάντα με τοξικό μείγμα φόβου, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ αλλά και στις ουρές των ΑΤΜ και των Super Markets (τα τελευταία όσο αφορά στην επαναστατικότητα, την λεβεντιά κλπ κλπ του νεοΈλληνα). Οπότε ας δούμε και κάποια που αφορούν τους εν δυνάμει απέναντι. Δηλαδή του εταίρους, δανειστές, θεσμούς όπως θέλετε αποκαλέστε τους κα τα οποία δεν παίζουν τόσο δυνατά στα Ελληνικά ΜΜΕ.

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι τα ελλείματα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το χρέος, που δεν μπορεί να αξυπηρετηθεί ΠΟΤΕ και το άνοιγμα της ψαλίδας ΑΕΠ-ΧΡΕΟΣ (το ΑΕΠ πέφτει, το χρέος ανεβαίνει ή εαν θέλετε παραμένει σχεδόν σταθερό). Οι, ας τους αποκαλέσουμε,  Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν δεν θέλουν ούτε να ακούνε για κούρεμα, διευθέτηση, παράτατη (ή ότι άλλος τεχνικός όρος υπάρχει.Εκεί είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στην υπογραφή της νέας συμφωνίας/μνημόνιο.

Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που είχαν οικονομικές και όχι μόνο δοσοληψίες με το ΔΝΤ. Τη λίστα την έβγαλε στην φόρα η Ακρόπολη και όχι το TVXS ή η Αυγή. (εδώ μια αναφορά στην λίστα με όλα τα ονόματα). Αυτοί οι ίδοι (οι φερόμενοι εν τέλει) είναι ακόμη εδώ και μας ενημερώνουν, πανικοβάλουν και είναι θιασώτες του ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται αναφορά ότι η πρόταση στην οποία αναφέρεται η Ελληνική κυβέρνηση δεν ειναι η σωστή/τελική που της δόθηκε. O Γιούνκερ φέρνει στο "φως" μια διαφορετική πρόταση από αυτή που εμφανίζει η Κυβέρνηση. Άπόψη που τρέχει να υοθετήσει η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Σε αυτή την πρόταση π.χ ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι 13% κλπ. (όλο το έγγραφο εδώ) και αναφορά στο χρέος. Μάλιστα. ΟΚ. Καποια ξένα ΜΜΕ (που δεν ειναι και τόσο φλικά προς την Ελληνική κυβέρνηση) κάπως διαφορετικά τα λένε. Και ρωτούμε. Εαν αυτή η πρόταση δεν ταυτίζεται με την τελευταία που δόθηκε στην Ελληνική αντιπροσωπία προς τι η δημοσιοποίηση αυτή?? (ψάξτε λίγο τα ξένα ΜΜΕ για το θέμα).


Όλοι (οι μεγάλοι παίχτες) αναμένουν το άνοιγμα των αγορών και την πιθανή μεταβολή της ισοτιμίας Ευρώ/Δολαρίου. Εαν η πτώση είναι σημαντική δυο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ένα από αυτά είναι να "ρίξει" η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πολλά εκατομυρια ή και δις για να κρατήσει το Ευρώ. Ποσά που ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα από ότι πιθανώς θα βοηθούσαν την χώρα μας και θα έκλειναν τις όποια ψαλίδα των διαφορών μας. Το άλλο? Μια μικρή/μεσαία/μεγάλη πίεση προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών και ίσως προς τον συμβιβασμό.

Κάποιες δυνάμεις από την Παρασκευή το βράδυ και την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ενεργοποιήθηκαν περισσότερο και προσφέρονται να παίξουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Την Κυριακή το απόγευμα και μετά οι φωνές και οι of the record προσφορές εντατικοποιήθηκαν. Καλό ή κακό ο χρόνος μέχρι το τέλος του μήνα θα δείξει. Τα πάντα ειναι Mind games και διαπραγμάτευση.

Ο Έλληνας, ο περήφανος, αυτός που δεν ληγάει, αυτός που είναι απόγονος του Θεμιστοκλή του Λεωνίδα του Καραϊσκάκη κλπ από την μια θέλει να απαλλαγεί από τον γόρδιο δεσμό των θεσμων και από την άλλη σχηματίζει ουρές σε ΑΤΜ και πρατήρια. Από την μια θέλει ενα καλύτερο αύριο αλλά από την άλλη δεν θέλει τίποτε άλλο παρά παραμονη στο Ευρώ και να μην χάσει τα 1000€ που έχει καταθέσεις στην τράπεζα.(ενδιαφέρον έχει να ψάξει κανείς πόσο είναι το μέσο ποσό καταθέσεων που έχει ο πολίτης της χώρας).Προτιμάει και ευελπιστεί να τον σώσουν οι εταίροι παρά να σηκωθεί και να χαλάσει την όποια βολεψή του και να προσπαθήσει να σωθέι μόνος τους. Όμως πότε το έκανε αυτό και θα το κάνει τώρα?

Ψάξτε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν και λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ στα μετρα των δανειστών/θεμών/εταίρων.Και μιλάμε για τον απλό κόσμο. Οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπαλληλοι αγρότες και συνταξιούχοι. Και μαντέψτε. Είναι οι ίδιες ομάδες πολιτών που η κυβέρνησης δεν θέλει να ακουμπήσει με περιοκοπές και μειώσεις. Εαν αυτό δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΙΑ τι είναι? 
 
ΦΟΒΟΣ είναι να μην χάσει και αυτά που του έχουν αφήσει και MH EMΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ότι ως κράτος/έθνος έχουμε τις ικανότητες να κινήσουμε από την αρχή και να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί όποιος πιστεύει ότι με την συνέχιση της λογικής των μνημονίων υπάρχει μέλλον μάλλον βλέπει πολύ ΣΚΑΙ και MEGA.
 
Αυτά και άλλα πολλά και στο βάθος ο Στουρνάρας στο απυρόβλητο και στην αναμονή για νέες και υψηλότερες θέσεις.

Καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: