Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος: ο άνθρωπος που ήταν πέρα και πάνω από κάθε έλεγχο

Joseph De Maistre: “Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει.”.

Eίναι ο πολιτικός που σοφίστηκε τον περίφημο Νόμο περί Ευθύνης υπουργών.

Ο πολιτικός που θέσπισε το λεγόμενο Χαράτσι στουε Λογαριασμούς της ΔΕΗ λίγο αργότερα θέσπισε ρύθμιση για το ποις μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα το πληρώσουν.

Ως υποργός Οικονομικών "μπλέχτηκε" με την περίφημη Λίστα Λαγκαρντ αλλά και με την υπόθεση της Proton Bank.


Ο ρόλος του στην σύσκεψη των Καννών έχει σχολιαστεί τόσο εντός (λιγότερο) όσο και εκτός της χώρας με τελευταίες τις αποκαλύψεις των FT.


Ως υπουργός άμυνας το ονομά του έχει "εμπλακεί" με την υπόθεση των υποβρυχίων.

O Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πίσω ακόμη και από την αδειοδότηση του Mall στην Αθήνα.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 8% της ΕΛΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ, και την μείσωση από το 12%, το παρουσίασε ως τεράστια νίκη ΤΟΥ και πλέον δείχνει να είναι το απόλυτο αφεντικό της Κυβέρνησης (άλλο αστείο και αυτό). 
Και τώρα που μια δικογραφία που αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων έφτασε στην βουλή μετά από περίεργη και καθυστερημένη διαδρομή κάνει κριτική και επίθεση στις εισαγγελικές αρχές. Φυσικά η βουλή είχε προλάβει και είχε κλείσει ώστε να παραγραφούν τα όποια αδικήματα.

Με άλλα λόγια. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που είναι πάνω και πέρα από κριτικές, ελέγχους και ευθύνες. Ο άνθρωπος που πήρε μια πολιτική απόφαση βασιζόμενος σε ένα μήνυμα που του του έστειλαν. Ο άνθρωπος που σαν χαμαιλέων αλλάζει χρώμα, προβιά και σχήμα ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν και πάντα σύμφωνα με το συμφέρον της χώρας.

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ. Νίκος Γκάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: