Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Επανέκδοση του EP "Το Φως Και Η Σκιά Του" για τη Record Store Day 2014

(Το Lotus Record Shop) Συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά στη Record Store Day και συνεχίζοντας την παράδοση των ειδικών εκδόσεων για εκείνη τη μέρα, με μεγάλη χαρά, ξαναφέρνουμε στο φως ένα «χαμένο» πλέον διαμάντι της ελληνικής σκηνής, το ομώνυμο ep των “Το Φως και η Σκιά του».

Οι «Το Φως και η Σκιά του» αποτέλεσαν ουσιαστικά ένα project των Last Drive σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καρανικόλα. Οι ηχογραφήσεις του ep έγιναν μέσα σε μια μέρα και αποτύπωσαν μια διάθεση πειραματισμού με τις φόρμες, αλλά και ένα πιο σκοτεινό και ψυχεδελικό προσανατολισμό. Μέσα στη ροή του, το ep έχει διάφορες εναλλαγές και περνάει απο διαφορετικά στάδια και πολλές φορές διαποτίζεται από ένα σχεδόν σουρεαλιστικό πνεύμα. Η βιομηχανική αισθητική εναλλάσσεται με garage και surf περάσματα, η σκοτεινή ατμόσφαιρα διανθίζεται από κινηματογραφικές πινελιές, η ονειροπόληση εκπέμπει ενέργεια και κίνηση και η εσωστρέφεια μπορεί και γίνεται γιορτινή.

Στη νέα έκδοση, τα τέσσερα κομμάτια του ep έχουν πλέον διαφορετική διάταξη από την πρώτη έκδοση και σχηματίζουν μια πολύμορφη ροή. Τα κομμάτια, κάποιες φορές παραπέμπουν στη μινιμαλιστική φόρμα των Suicide και εκπνέουν μια σχεδόν λυσεργική μεταβιομηχανική αίσθηση, ενώ άλλες φορές έχουν πιο ‘60΄ς αναφορές και μεταδίδουν μια πιο οργανική αίσθηση.

Το «Το Φως και η Σκιά του» ηχογραφήθηκε το 1985 και πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 από την Wipe Out Records και στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν οι Γιώργος Καρανικόλας, Αλέξης Καλοφωλιάς, Χρήστος Μιχαλάτος και Ραφαήλ Καρίβαλης.

Επανακυκλοφορεί με καινούριο mastering από τις αρχικές ταινίες και διαφοροποιημένο εξώφυλλο σε μια αριθμημένη έκδοση 375 αντιτύπων, το Σαββάτο 19 Απριλίου, επίσημη ημέρα εορτασμού των  ανεξάρτητων δισκοπωλείων.
Δεν υπάρχουν σχόλια: