Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο Σίμος, η ΕΡΤ και οι εκλογές

Η ιστορία με την ΕΡΤ έχει πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις. Ο Αντωνης, ο Σίμος και οι συν αυτώ αποφάσισαν εν μια νυκτί το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και φυσικά με τον συνήθη τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τον τελυταίο χρόνο. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όλα καλά. Δεν θα μπούμε στην λογική να αναλύσουμε (δεν είμαστε και οι ειδικοί) τα της λειοτυργίας της ΕΡΤ Α.Ε ούτε καν θα σχολιάσουμε αν οι υπάλληλοι είναι κατάληλοι, προσελήφθησαν με διαφάνεια και αν ο μισθός τους είναι μεγάλος κλπ. Απλά να αναφέρουμε 2-3 πράγματα που μας έκαναν εντύπωση τις τελευταίες ώρες.

Η ανταπόκριση του πολιτικού και του απλού κόσμου στο αίτημα στήριξης των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι σίγουρα εντυπωσιακή και θετική. Μακάρι να είχαμε παρόμοιες αντιδράσεις και στην περίπτωση πχ. του ALTER και μακάρι να έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις και συμπαράσταση στα μελλούμενα.

Ο Σίμος έκανε λόγο για πάρτυ, υπέρογκα ποσά, χαράτσια κλπ. Αλήθεια ποιος είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ και ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις για τις εξωτερικές παραγωγές, τις προσλήψεις υμετέρων και συγγενών βουλευτών, πολιτευτών κλπ?? Πάντως όχι οι εργαζόμενοι. Χαράτσι χαρακτιρίζεται το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ αλλά η ίδια κυβέρνηση απαρνείται τον όρο αυτό π.χ για τον φόρο στα ακίνητα. Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνουμε?

Τι έγινε με το περίφημο success story με το φυσικό αέριο??

Πολύς λόγος γίνεται επίσης για τον ρόλο της ΕΡΤ στην αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών κλπ. Πάντως από ότι θυμόμαστε σε πολλές περιπτώσεις η ενημέρωση είχε χρώμα και αυτό ήταν κυβερνητικό. ΑΚόμη όμως και για αυτό μήπως έχουν βάλει το χέρι τους οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ??

Ο Σίμος μιλόντας εκ μέρους (?) της κυβέρνησης ή μόνο της ΝΔ έκανε λόγο για υπέρογκα ποσά συμβούλων κλπ. Εγώ πάντως δεν τους προσέλαβα. Ποιός άραγε?? Αλήθεια στα άλλα υπουργεία τι λεφτά παίρνουν οι ειδικοί σύμβουλοι?? Γιατί δεν γίνονται περικοπές στους μισθούς αυτούς έστω και για συμβολικούς λόγους??

Ο αριθμός των εργαζομένων στη ΕΡΤ (περίπου 2500) έχει καμιά σχέση με τον περίφημο αιρθμό που απαιτεί η Τροϊκα ως απολυμένους από το δημόσιο μέχρι τέλους του μήνα?? Μπα!! Τυχαίο μάλλον.

ΤΟ τελεσίγραφο ή το ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές ποιόν βολεύει?? Μήπως είναι ολίγον τι εκβιαστικό?? Αλλά δεν νομίζουμε. Τελεσίγραφα δεν υπάρχον (όπως και αδιέξοδα) στην Δημοκρατία.. Ή μήπως έχουμε μετάλλαξη του πολιτεύματος και δεν μας το έχουν πει ακόμη??

Η ΝΔ είναι μόνη σε αυτό ή την στηρίζει και άλλο κόμμα της βουλής?? Λέτε να έχουμε άτυπη σύμπραξη? Τουλάχιστον να το ξέρουμε ώστε να μην το ξέχάσουμε σε περίπτωση εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν σχετικά γρήγορα με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων. Πολύ θετικό. Αλλά επίσης θετικό θα ήταν αν είχαν αντιδράσεις εξίσου και με την ίδια ορμή και στο κλείσιμο σχολείων, την παρικοπή των φαρμάκων, της δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων καθώς και στον εξευτελισμό των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων των πιλιτών. Ας ελπισουμε ότι θα συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Αλήθεια μετά τη ΕΡΤ τι?? Όταν 2-3 υποουργοί μπορούν (σύμφωνα με την πράξη που κατέθεσε η κυβέρνηση) να κλείνουν οργανισμούς και να απολύουν εργαζομένους σε 5-6 ώρες χωρίς να χρειθάζεται το όλο θέμα να περάσει από την βουλή τι έρχεται??

Πάντως και για το τέλος της παρούσας ανάρτησης, να πούμε και εμείς ότι το μαύρο στις οθόνες και τα ΜΑΤ έξω από τηλεοπτικά στούντιο και να κατεβάζουν πομπούς και κεραίες κάτι άσχημο μας φέρνει στο νού. Ας ελπίσουμε ότι ειναι τυχαίο και αυτό.

Αυτά το ολίγα μέχρι στιγμής. 

5 σχόλια:

Kostas είπε...

Πολλά , πάρα πολλά τυχαία τους τελευταίους μήνες ! Και το κλείσιμο της Βίλλας Αμαλίας τυχαίο ήταν .

VKP είπε...

δεν πέτυχε το success story και πάνε να ικανοποιήσουν την τρόικα απ'αλλού.

Giousurum είπε...

@Kostas
το Indymedia, η villa amalias, το αντιρατιστικό. Όλα τυχαια είναι. Μην πάει ο νούς σου στο κακό και στο πονηρό. Ακόμη και η ταυτόχρονη παρουσία α στην κυβέρνηση Σιμυ, Βορίδη, Γεωργειάδη, Πλευρη και Φαήλου όλα τυχαία είναι και δεν συνδέονται με όλα αυτά τα γεγονότα..

@VKP
Έλα μωρέ που δεν πέτυχε. Ο Αντώνης τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι γιατί ήθελαν να πάρουν εθνικό πλούτο με ψιλά. Εμείς δεν ξεπουλάμε τους είπε. Άντε Αλλού.

Και το φοβερό είναι ότι κύκλοι κι τετράγωνα της ΝΔ κάνουν λόγο ότι θα παρουν 34% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους. Χιούμορ ελπίζω και black κιόλας. Ακου 34%. Ρε ούτε τα δικά σας @@@ δεν θα βρείτε στην καλπη ρε.

akrat είπε...

ας βάλουμε τον εαυτό τους..... θέλουν να μας καθαρίσουν σαν εργαζόμενους και να γίνουμε πιό σκλάβοι .....

Giousurum είπε...

@akrat
όσο δεν μιλάμε τόσο νομίζουν ότι μας αρέσει κιόλας...