Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Femmes Fatales




Συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα και έδρασε από το 1984 έως το 1985. Στα αρχικά τους πλάνα ήταν η κυκλοφορία ενός άλμπουμ από την Creep Records καθώς και η συμμετοχή τους στην συλλογή Outsiders (της DiDi music). Τίποτε από αυτά δεν έγινε και το συγκρότημα αφού ηχογράφησε 2-3 κομμάτια διαλύθηκε.Μέλη τους ήταν:  Alex Moisidis (Drums), Θανάσης Παπαθανασίου (κιθάρα και φωνητικά), Νίκος Λυμπέρης (μπάσο), Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά, drums). Η μουσική τους περιείχε έντονα την βρετανική επιρροή καθώς κινούταν στο πλαίσια της μετα-πανκ περιόδου.   

Η μοναδική τους επίσημη κυκλοφορία (αν μπορεί να το πει κανείς αυτό) ήταν η συμμετοχή τους στην συλλογή   της Δικαίωμα Διάβασης "Η Ανεξάρτητη Rock Σκηνή Live" του 1985 με τα δύο κομμάτια The Drop Out's Song  και Why David. 

Για πολλά χρόνια αυτά τα δυο κομμάτια ήταν τα μόνα που είχαμε απο τους Femmes Fatale, μέχρι που το 2012 η ειρκτή κυκλοφόρησε σε 400 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου κόκκινου διαφανούς χρώματος το 7'' single των Femmes Fatales με τίτλο " Femmes Fatales ‎– Why David? / Hole Between My Eyes" (eirma 08) "...βασιζόμενα σε ωμή κιθάρα, έντονο μπάσο, δυνατά κρουστά, ντελιριώδη φωνητικά ενώ εξηγούν το γιατί οι Femmes Fatales θεωρούνταν ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της εποχής..."


Hints and Tips
Ο αστικό μύθος θέλει να υπάρχει 3ωρο και πλεόν ηχογραφημένο υλικό από τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
Ο Στέφανος Λαρεντζάκης έχει περάσει από Κουμπότρυπες Α.Ε., Χωρίς Περιδέραιο, Moist Device, Not 2 Without 3.
Τα κομμάτια του single ηχογραφήθηκαν στις 03/09/1985 στο Mastersound studio στην Αθήνα.


2 σχόλια:

d.koletsis είπε...

H συλλογή Outsiders ειναι της DiDi music (Δικαίωμα Διάβασης)

Giousurum είπε...

@ d.koletsis

έχεις απόλυτο δίκιο και ήδη διορθώθηκε.

thanx