Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Giusurum Presents: Orila Records

Η αρχή έγινε με την με την κολεκτίβα της Spinalonga Records.Στην συνέχεια ήρθε η b-otherside records, η περίφημη This Happy Feeling και μετά η ειρκτή. Τώρα ήρθε η σειρά της Orila Records την οποία και φιλοξενούμε σήμερα και πάντα μέσα από την ματιά και τα κείμενα των δικών της ανθρώπων. Ο Γιάννης μας παρουσιάζει την οριλά και μας προσκαλεί στον κόσμος της.

--------------------------------------------------------------------
Χρονικά μπορείς να πεις ότι η Οριλα ξεκίνησε το 2008.

Σημαντικό μερίδιο στην κατασκευή αυτής της ομπρέλας κάτω από την οποία στεγάζονται εκδηλώσεις, κυκλοφορίες και παρεμφερή έπαιξε το γεγονός ότι εκείνη την εποχή εργαζόμουν για το Kinky Kong ως υπεύθυνος προγράμματος. Τα πράγματα κύλησαν φυσικά και η πρώτη περίοδος της οριλα ολοκληρώθηκε με το Mai pen rai (orl07) όπου και ένα ηχητικό-ταξιδιώτικο ημερολόγιο στην Ταυλάνδη, Λάος κατέληξε στην μέχρι τότε πιο φιλόδοξη κυκλοφορία. Επίσης, χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής είναι και το ντοκιμαντέρ Βουνοριλά σε σκηνοθεσία-φωτογραφία Χρήστου Μπάρμπα και παραγωγή Timeline, Οrila. 


Αυτή την στιγμή η Οριλα μετράει δεκατέσσερις κυκλοφορίες. Η κάθε μια έχει ξεχωριστή βαρύτητα κυρίως γιατί έχει προέλθει από βιώματα, σχέσεις και γνωριμίες με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτό που κάνουν με αγάπη και φαντασία. Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια έως τώρα αυτή θα ήταν το Παιδικό αυτοσχεδιαστικό μουσικό εργαστήρι (orl12), κυρίως για την καταγραφή της εν λόγω απόπειρας. Εκτός από τις επικείμενες κυκλοφορίες, ειδικό ενδιαφέρον έχει και η έκδοση μίνι βιβλίου της γιαγιάς μου, Αλεξάνδρας Αργυροπούλου, στο οποίο περιγράφει (και διαβάζει) το ταξίδι της ως πρόσφυγας από τον Πόντο το 1917, έως και την Θεσσαλονίκη το 1935. (Αυτό το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Νικόλα Μαλεβίτση με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν).

Γιάννης Ιασωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: