Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Stained Veil

Οι  Stained Veil δημιουργήθηκαν το 1985 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη και μοναδική (μέχρι τώρα) επίσημη κυκλοφορία υπήρξε το  Livin On Leavin (SR 002 ) το οποίο κυκλοφόρησε το 1986 από την ιστορική Smash records (η οποία πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε). Mέλη των Stained Veil ήταν οι: Giorgos Pattas (κιθάρα), Διονύσης Στεφανόπουλος (ντραμς), Nikos Modiotis (φωνητικά) και Sotiris Zisis (μπάσο, κιθάρα και δεύτερα φωνητικά). Όσοι είχαν την τύχη να τους δούνε live μιλάνε για μια εκρηκτική  μπάντα που έπαιζε new wave και Post punk.

Το μοναδικό τους άλμπουμ είναι από εκείνα που αναζητούν οι βινιλιοφάγοι σαν τρελοί. Ακόμη και μια ανατύπωση που εμφανίστηκε (όχι από την Smash πάντως) πριν λίγα χρόνια εξαφανίστηκε αμέσως παρόλο που στην ουσία ήταν κάποιες παλιές κόπιες που βρέθηκαν άνευ εξωφύλλου και που κάποιοι ανατύπωσαν (κακήν κακώς όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι).

Τώρα  26 χρόνια μετά η Smash records επανέρχεται και ετοιμάζεται (17 Σεπτεμβρίου) να κυκλοφορήσει ένα LP με ανέκδοτο υλικό τους και τίτλο ENDLESS HOURS (SR005).

 

Hints and Hints and Tips
Ο Sotiris Zisis είναι μέλος των επίσης Θεσσαλονικιών Blues Wires.
Ο Nikos Modiotis υπήρξε μάνατζερ των Ξύλινων Σπαθιών.
Ο Giorgos Pattas ήταν μέλος και των Fear Condition των οποίων δουλειά επίσης κυκλοφόρησε η Smash.
Tέλος ο Διονύσης Στεφανόπουλος έχει περάσει από τους Σπυριδούλα αλλά και τους Yell- O - Yell

Δεν υπάρχουν σχόλια: