Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Giusurum Presents:This Happy Feeling (THF)

Mετά τις Spinalonga και b-otherside Records ήρθε η σειρά της This Happy Feeling να αυτοπραρουσιαστεί εδώ στο Γιουσουρούμ. Είναι η εταιρία που μας έχει χαρίσει Impossible Tymes (τα είπαμε εδώ), Οne Night Suzan, The Crooner, Kissamatic Lovebubbles. Τι άλλο θέλετε?? Ο λόγος στην This HAppy Feeling!!!!
-----------------------------

Η ιστορία της This Happy Feeling (THF) ξεκινά το 1992, όταν 2 μέλη της innocent label (ανεξάρτητη εταιρεία που το 1990-1991 κυκλοφορούσε κασσέτες, διοργάνωνε live και party) απο ελληνικά indie pop group. Ο Ζήσιμος (The Crooner, One Night Suzan) και ο Χρήστος μαζί με τον Μάκη (Next Time Passions) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κυκλοφορίες βινυλίου απο τα δικά τους group, αλλά και απο group φίλων, δίνοντας προσοχή τόσο στον ήχο όσο και στο artwork των βινυλίων που θα κυκλοφορούσαν.

Διοργανώνοντας live gigs και parties συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την πρώτη επίσημη κυκλοφορία, (FEEL 01) το “Angel Flower” Ep των Next Time Passions. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, κυρίως απο το το εξωτερικό και έτσι δεν άργησε να έρθει η δεύτερη κυκλοφορία (FEEL 02) το 1993, το “Don’t Let Them Kill Our Taste” Ep των One Night Suzan.

Προσπαθώντας να προωθήσει και άλλα σχήματα της τοπικής indie pop σκηνής, η THF οργάνωσε πολλά events και με άλλα groups όπως Pillow, Raining Pleasure, Seaside κτλ. Έτσι πολύ σύντομα κυκλοφόρησε σε 7” single (FEEL 03) 2 tracks (Endless / Only Lust) των Kissamatic Lovebubbles. Την ίδια περίοδο μέλη των One Night Suzan kai Next Time Passions ασχολούταν και με side projects, όπως το solo project του Ζίσημου The Crooner που κυκλοφόρησε η THF (FEEL 04) το “Sounds From The Valley Of Love” Ep, καθώς και το project των Impossible Tymes με μέλη απο One Night Suzan, Next Time Passions καθώς και guests απο groups όπως Pillow, Kissamatic Lovebubbles.

Καθώς η Ισπανική Elefant Records ενδιαφέροταν και προωθούσε τα singles της This Happy Feeling στην Ευρώπη, αποφάσισε να κυκλοφορήσει ενα split 7” ep με tracks απο group της THF (Next Time Passions και Impossible Tymes). Η κυκλοφορία αυτή ήταν το σπάνιο πλέον 7ίντσο “2Χ1” Ep με 2 tracks απο κάθε group.

Μετά το 1995 ο Μάκης και ο Ζήσιμος συνεχίζουν να δουλεύουν μαζί, σαν THF Productions και μαζί κάτω απο το όνομα the Crooner κυκλοφορούν 2 albums και συμμετέχουν με πολλά tracks σε συλλογές διαφόρων labels απ’ολο τον κόσμο (Shelflife, Tone Vendor, Pop Art, Victor JVC, Siesta, Bungalow, Aquatic κ.τ.λ.).


Ωστόσο τα 4 singles της This Happy Feeling (μαζί και το split της Elefant Rec.) αποτελούν το πιο ανεξήτηλο ντοκουμέντο για την Ελληνική indie pop σκηνή στα early 90’s

One Night Suzan
"Don't let them kill our taste"
Next Time Passions - Not Here Anymore



The Crooner / The world was a trap
Impossible Tymes-The Things You Love

2 σχόλια:

Θειος είπε...

Μπράβο που τα θυμήθηκες.
Απίστευτες κυκλοφορίες.
Να θυμίσω εδώ ότι επιτέλους κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ από τους Next Time Passions
εδώ

Giousurum είπε...

@Θειος
τελικα εχουμε πολλα κοινα ακουσματα!!

για τους next time passions λεμε να κανουμε ενα ποστ συντομα.Ισως και μια συνεντευξη!!Ειδωμεν.

Αναμενουμε να μας ερθει και το αλμπουμ τους το οποιο ελπιζουμε να ειναι το ιδιο καλο όπως τα παλια αλλά και το 7'' που εβγαλαν πριν λιγο καιρο.

καλο απογευμα