Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Giusurum's tribute to The Wall @poplie

Συντονιστείτε σήμερα Τετάρτη στην e-συχνότητα του poplie (και το νέο υπέροχο site του) στις 17:00 και ακούστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του γιουσουρούμ στο The Wall των Pink Floyd (αν όλα πάνε καλά το δεύτερο και τελευταίο την ερχόμενη εβδομάδα). Έναν από τους καλύτερους και ιστορικότερους δίσκους στη ιστορία της μουσική. Με ένα εξώφυλλο απλό και συγχρόνως αριστούργημα και ένα κομμάτι (another brick on the the wall) που χάραξε για πάντα μια ολόκληρη γενιά (και ελπίζουμε να χαράξει και άλλες) Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη επίσημη κυκλοφορά του The Wall και είκοσι χρόνια μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου ας απολαύσουμε μαζί το πρώτο δίσκο του The Wall (όπως ήταν και είναι στο βινίλιο) όπως δεν τον έχετε ξανακούσει ποτέ. Για μια ώρα χωρίς σχόλια. Απλώς καλή μουσική και τίποτε άλλο!! Και φυσικά συνεχίστε μετά να ακούτε Poplie!! Το κομμάτια που θα ακούσουμε για σήμερα:

1) In The Flesh, η αρχή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από ότι στο κλασικό άλμπουμ του 1979

2) The Thin Ice, 1990 και επιτέλους το τοίχος δεν υπάρχει. Ο Waters οργανώνει μια μοναδική συναυλία μπροστά στο εναπομείναν τμήμα του με την συμμετοχή πολλών και μεγάλων αστέρων της μουσικής. Από εκείνη την συναυλία θα ακούσουμε τον Ute Lemper με τον Roger Waters στο The Thin Ice.

3) Another Brick In The Wall (Part 1), Ο Waters τραγουδά το πρώτο μέρος ενός υπέροχο κομματιού. Από την βραδιά του Βερολίνου

4) The Happiest Days Of Our Lives. Το μουσικό περιοδικό Mojo προσφέρει στο τεύχος του Δεκεμβρίου ένα υπέροχο CD και το πρώτο μέρος του The Wall, με την συμμετοχή πολλών νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Εδώ ο Rafter διασκευάζουν υπέροχα χωρίς ίχνος ιεροσυλίας το The Happiest Days Of Our Lives και εμείς απλά απολαμβάνουμε.

5) Another Brick In The Wall (Part 2). Από την βραδιά του Βερολίνου ακούστε την Cyndi Lauper στο κομμάτι ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς. Ναι καλά θυμάστε, η Lauper είχε εμφανιστεί με κοντή σχολική φούστα και έδωσε το δικό της σόου ως μαθήτρια μπροστά από το τοίχος.

6) Mother. Την ίδια βραδιά η Sinead O Connor τα έδωσε όλα χαρίζοντας μας μια υπέροχη εκτέλεση του Mother. (Mother should i trust the government????)

7) Goodbye Blue Sky. 1980 και οι Floyd δίνουν ελάχιστες συναυλίες ανα τον κόσμο παρουσιάζοντας το the Wall σε ένα σόου που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που θα βλέπαμε τα live από εκεί και πέρα. Χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ένα διπλό συλλεκτικό CD με το υλικό από εκείνες τις βραδιές. Με τίτλο Is There Anybody Out There. Αν το έχετε είστε τυχεροί. Αν όχι ψάξτε το και θα μας θυμηθείτε.

8) Empty Spaces. 1990 από το show του Βερολίνου, Bryan Adams και Roger Waters σε ένα ντουέτο που ο Adams δεν είχε καν ονειρευτεί.

9) What Shall We Do Now. Pink Floyd από τις εμφανίσεις του 1980, ένα μικρό κομμάτι (πέρασμα) εκτός του original άλμπουμ.

10) Young Lust. Από τις ίδιες εμφανίσεις. Τι άλλο να πούμε?? This call Young Lust!!!

11) One Of My Turns. Αλλάζουμε ύφος. Oι Ουαλλοί The Gentle Good από την καταπληκτική προσφορά του Mojo. Οι ρυθμοί διαφορετικοί και παράξενοι για κομμάτι των Floyd αλλά το αποτέλεσμα μας αρέσει.

12) Don't Leave Me Now. Pink Floyd αυτοπροσώπως, από ότι στο κλασικό άλμπουμ του 1979!!! Ανοίξτε τα ηχεία και αφήστε τους γύρω να λένε ότι θέλουν.

13) Another Brick In The Wall (Part 3), Από τις καλύτερες στιγμές της προσπάθειας του Mojo. The Young Republic σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και απαιτητικό κομμάτι. "i don’t need to arms around me, and i don’t need no drugs to calm me..."

14) The Last Few Bricks. Ένα ακόμη μικρό κομμάτι (πέρασμα) εκτός του original άλμπουμ, από τις εμφανίσεις του 1980

15) Goodbye Cruel World. Και τελειώνουμε όπως αρχίσαμε. Από το κλασικό άλμπουμ του 1979. Goodbye all you people, there is nothing you can say to change my mind..

16) The Wall Another Brick In The Wall Part 2. Αφού ακούσαμε όλο το πρώτο μέρος του The Wall ας ακούσουμε ακόμη μια φορά το κομμάτι του οποίου οι στίχοι έχουν γραφτεί σε τοίχους, τσάντες, τετράδια, θρανία και σε κάθε πιθανή επιφάνεια στην αρχική του εκτέλεση.

17) Η τελευταία κοινή εμφάνιση των Pink Floyd με την πραγματική του σύνθεση έμελλε να είναι στο Live8 που οργάνωσε ο Geldof. Εδώ ο Geldof (πρωταγωνιστής της ταινίας The Wall) εξηγεί πώς έπεισε Waters και Gilmour να παίξουν μαζί μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Ντοκουμέντο.

Αυτά προς το παρόν με το The Wall των Floyd. Θα επανέλθουμε σίγουρα και πιο αναλυτικά για το θρυλικό άλμπουμ. So stay tuned!!!

4 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα! Πολύ καλή η ιδέα σας να ανασυνθέσετε αυτό το κλασικό άλμπουμ με όλες αυτές τις ετερόκλητες εκτελέσεις! Καλή εκπομπή! Ελπίζω να καταφέρω να την παρακολουθήσω...

Giousurum είπε...

@ Μιχάλης Τσαντίλας
καλησπέρα.πράγματι έχει πολύ ενδιαφέρον μουσικά η διαφορετική προσέγγιση τόσο ετερόκλητω κακλλιτεχνών πάνω σε ένα κλασσικό (πλάον) έργο..
p.s έχουμε λάβει το email σου (thanx για την απάντηση) και θα απάντήσουμε.και sorry για το delay!!

akrat είπε...

καλημέρα φίλε
δεν πήγα στους common sense (είχα τα νευροφυτικά μου και χώρισα ημέρα γενεθλίων μου γκρρρρρρρρρρ)
καλά ήταν??

Giousurum είπε...

@akrat
φίλε akrta (επέτρεψε μου την προσφώνηση αυτή) για το live θα σου πω (γράψω) ότι έγραψε ένας επισκέπτης στο αντίτοιχο post

"...Ο/Η Ανώνυμος είπε...
φίλε, τους είδα την Κυριακή, δεν ξέρω πως σου φάνηκε το live...και πήρα και το E.P. Πιο κιθαριστικό αλλά καμμία σχέση με τα groupakia που αγωνιούν να βγάλουν φράσεις κλισέ για κατανάλωση από mtv και χαζοράδια...Common Sense are Back...Το ARK είναι ΦΟΒΕΡΟ, στο live to άκουσα και χάζεψα, τι να πώ για το Draft που είχα να το ακούσω από εποχές Audio του Ζήλου...Η εκτέλεση με παραδοσιακό όργανο (λαούτο μάλλον) και ηλεκτρική κιθάρα ήταν ανατριχιαστική, ένα μίγμα πανκ με μεσαιωνική μουσική και δεν ξέρω τι άλλο...Για χάρη τους συνέδεσα το πικαπ ξανα και ακούω το δίσκο...
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΠΑΛΙ,μας χρωστάτε πολλές μελωδίες ακόμη!!!
Νίκος..."

Όσο για το "δώρο" γενεθλίων δεν έχω να πώ τίποτε!!! Χρόνια πολλά σου όμως θα σου πώ!!!

Καλό απόγευμα