Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Οι Matinee στην indie σκηνή του γιουσουρούμ...

We write everything together.
We are tonights Matinee.

Matinee είναι η λαϊκή απογευματινή παράσταση που έχει συνήθως και πιο φθηνό εισιτήριο. Αυτό το όνομα επέλεξαν ο Παναγιώτης Τίγκας και ο Γιάννης Μπαμπούλιας για το two-pieces συγκρότημα που δημιούργησαν πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Ένα όνομα εμπνευσμένο από κομμάτι των Franz Ferdinand. Η πρώτη μας επαφή με τους Matinee έγινε μέσω της συλλογής audiobook 3 του postwave.gr, όπου περιέχεται το κομμάτι τους "i'd be the first one". Μέσα σε μια συλλογή με ονόματα όπως οι Common Sense (εδώ η παρουσίασή τους στο γιουσουρούμ), οι sleeping pillow, οι Vello Leaf (εδώ η παρουσίασή τους στο γιουσουρούμ), οι Matisse κ.α, οι Matinee όχι μόνο δεν περνάνε απαρατήρητοι αλλά σε κάνουν να αναρωτηθείς για το μουσικό ποιόν τους και για το πως δεν τους είχες πάρει είδηση μέχρι τότε. Όταν αρχίσαμε να «ερευνούμε» για τους Matinee επισκεφτήκαμε την σελίδα τους στο myspace όπου και μάθαμε την ιστορία τους. Ο Γιάννης λοιπόν είναι από τα Γιάννενα και του αρέσει το διάβασμα, το γράψιμο και η φωτογραφία. Ο Παναγιώτης είναι από την Πάτρα (και αυτός?? τι νερό πίνουν τελικά εκεί και ασχολούνται όλοι τους με την μουσική???) και μεγάλωσε ανάμεσα σε μικρόφωνα, ηχεία, κιθάρες και Η/Υ. Οι δυο τους συναντήθηκαν το 2006 σε ένα καφέ στα Γιάννενα όπου δούλευε ο Γιάννης εκείνη την εποχή. Η αγάπη τους για την μουσική (ίσως και για την φωτογραφία) τους ένωσε αμέσως και έτσι δημιούργησαν τους Matinee. Από τότε (όπως λένε και στην σελίδα τους) : We write everything together. We are tonights Matinee. Τα δύο πρώτα τους κομμάτια το (πιο ηλεκτρονικό) «i'd be the first one» και το εξίσου δυνατό «bside» (με το οποίο κολλήσαμε εδώ στο γιουσουρούμ) έχουν μεταδοθεί από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα αλλά και από τον East Village radio στην Νέα Υόρκη και την εκπομπή deadbeat radio που εξειδικεύεται στην post-punk μουσική. (εδώ είναι το σημείο που θα διακόψουμε για λίγο ώστε να ακούσετε το bside και συνεχίζουμε).

Matinee -bside



Μπορεί η βάση των μουσικών προτιμήσεών τους να είναι διαφορετική , υπάρχουν όμως κοινές αναφορές όπως η post-punk και η ηλεκτρονική μουσική δημιουργώντας έτσι ένα μείγμα επιρροών που δείχνει να λειτουργεί σωστά κρίνοντας από τους πρώτους μουσικούς καρπούς που αυτό απέδωσε. Αυτό τον καιρό ο Γιάννης βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ ο Παναγιώτης εξακολουθεί να μένει στα Ιωάννινα που παραμένει η μουσική βάση των Matinee. Είναι στην διαδικασία μόρφωσης ενός ολοκληρωμένου demo και μπορεί η απόσταση να φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η τεχνολογία (internet, myspace κλπ) . Έτσι όταν βρίσκονται μαζί (συνήθως στην Πάτρα) δουλεύουν τις ιδέες τους και ηχογραφούν την μουσική τους σε ένα home studio (περισσότερα θα μας πούνε οι ίδιοι στην συζήτηση που θα έχουμε μαζί τους). Εμάς μας έχουν κερδίσει έτσι και αλλιώς, ενώ εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα τους στο myspace να τους ακούσετε και να μας (και τους) πείτε την γνώμη σας. Τα τραγούδια τους δεν είναι διαθέσιμα για downloading στην σελίδα τους και έχουν τους λόγους τους (περισσότερα στην συζήτησή μας αργότερα). Όμως αν σας αρέσει η μουσική τους δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί τους και τα κομμάτια των Matinee θα έρθουν αμέσως στα χέρια σας!!!! Αν όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε τα παιδιά βρίσκονται σε καλό δρόμο και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε το επόμενο μουσικό τους βήμα με την ευχή να τους δούμε σύντομα και live. Τέλος να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Γιάννη στις εκθέσεις φωτογραφίας που διοργανώνει!!!

6 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

KAI H ΦΩΝΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ! ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ my space ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ , ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ !
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΙΛΕ !
ΚΑΛΟ Σ/Κ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ !

Giousurum είπε...

@ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
as elpisoume oti kai ta epomena mousika tous vimata tha einai analoga kai oti tha tous doume syntoma kai live kapou..
Kalo S/K na exoume...

musicbug είπε...

Kala, kommatara to "bside", apo edw to akouw prwti fora! Ksereis pou mporw na to vrw na to kanw download i na to agorasw? Den toksera oti vgike to onoma apo to agapimeno mou "Dark of the matinee" twn Franz:-) Pernoun extra points:-)
Kali vdomada

Giousurum είπε...

@musicbug
symfonoume gi ato bsides...
dokimase na ertheis se epikoinonia mexo tou myspace tous..yparxei anakonosi sxetika me to "opoios thelei ta kommatia mas"...
perisotera prosexos...
Kali evdomada...

Keep Dreaming είπε...

xmmm,

nai!

:)

Giousurum είπε...

@ερΑσιτεχνης ανθρωπος
apo oti katalavaino mallon sou arese auto pou akouses...:)