Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Οι b-sides στην indie σκηνή του Γιουσουρούμ...

Μέρες που είναι όλο και κάποιες ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων της εγχώριας αγγλόφωνης και μη ανεξάρτητης σκηνής θα έχουμε. Έτσι και εμείς σήμερα εδώ στο γιουσουρούμ φιλοξενούμε τους φίλους b-sides. Ένα γκρουπ που εισέβαλε και κατέκτησε τον μουσικό μας κόσμο το 2007.

Οι b-sides αποτελούν την εξέλιξη μια παρέας από την Πάτρα που έπαιζε μαζί από το 1999 μέχρι και το 2004. Μετά από μια κοινή πορεία περίπου 5 ετών με ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις κομματιών με ελληνικό στοίχο, το γκρουπ διαλύεται ή πιο σωστά μετεξελίσσεται. Από το 2004 έως και το 2007 οι τρεις εναπομείναντες (της πρώτης παρέας) δουλεύουν συνεχώς νέα κομμάτια με αγγλικό στίχο και νέο (μουσικό) στιλ. Μετά από αλλαγές στην σύνθεσή τους και ατελείωτες πρόβες καταλήξαν μουσικά σε αυτό που οι b-sides είναι σήμερα. Μια νέα μπάντα στην πόλη (και την χώρα) με φρέσκο ήχο, προσεγμένο στίχο και μια διάθεση για νέα πράγματα όσο αφορά την μουσική τους αλλά και τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Και δεν περνά απαρατήρητο ότι οι b-sides έχουν τραγουδιστή και όχι τραγουδίστρια όπως συνηθίζεται στα γκρουπ του χώρου!!! Το 2007 κάνουν το πρώτο τους live με τους Flakes στην ιδιαίτερη πατρίδα τους (Πάτρα) και στις αρχές του 2008 ηχογραφούν και κυκλοφορούν (σε 500 κόπιες) το ανεξάρτητο demo single "Morning After". Ένα single που περιέχει τα κομμάτια "Queen" και "Forest" και μοιράστηκε δωρεάν. Κάπως έτσι μπήκαν και στην μουσική ζωή του γιουσουρούμ. Μέσω του "Morning After", το οποίο μας έκανε να αναζητήσουμε και άλλα στοιχεία για το γκρουπ από την Πάτρα που μοιράζει δωρεάν την μουσική του (το πρώτο single τους όπως και το επόμενο μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν στην επίσημη σελίδα τους εδώ) και δείχνει να κινείται στα μονοπάτια της κιθαρίκής ποπ και του new brit pop. Το Queen (που συμπεριλήφθηκε και στη συλλογή "Audiobook no.4" του postwave.gr) κολλάει αμέσως μέσα μας, κάνοντας το cd player να γυρίζει ξανά και ξανά σε αυτό και μας δημιουργεί ανυπομονησία για την επόμενη δουλειά του γκρουπ.
Ακούστε το εδώ και συνεχίζουμε.

B-sides Queen

Μια δουλεία που δεν αργεί να έρθει. Την άνοιξη ηχογραφούν το single με τίτλο "K-9", που περιέχει δύο νέα κομμάτια τους το "Kill" και το "Who", και το μοιράζουν (πάλι δωρεάν) σε φίλους και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Και να το δεύτερο κατακτητικό χτύπημα των b-sides στο γιουσουρούμ, το «Who» (ακούστε το στην σελίδα των παιδιών στο myspace για να καταλάβετε το γιατί). Και η δράση τους δεν σταματά εδώ. Συμμετέχουν στο 2ο Music Wave festival στο An Club στην Αθήνα (Μάιος) και στα live festival School of Rock και Free your Voice στην Πάτρα τον Ιούνιο. Ένα μήνα μετά (Ιούλιος) κυκλοφορεί δικτυακά remix του κομματιού "Kill" από τον Chris Nemmo ενώ το EP τους "Bad Science" που κυκλοφόρησε σε περιορισμένες κόπιες αμέσως μετά, περιλαμβάνει και τα 4 κομμάτια τους (και φυσικά το remix του Chris Nemmo). Υποβάλλουν το "Queen" στο Soundwave2, η συμμετοχή τους ξεχωρίζει και παίρνουν μέρος στο live στο Bios στο τέλος του Σεπτέμβρη. Πριν λίγο καιρό στην σελίδα των b-sides ανέβηκε ένα νέο κομμάτι τους το “I Speak your words” και εκεί ήρθε το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα τους. Δεν υπήρχε πλέον καμιά αμφιβολία ότι μας είχαν κατακτήσει ολοκληρωτικά. Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί από την B-otherSide Records το πρώτο επίσημο single των παιδιών σε 7ιντσο βινίλιο!!! Και επειδή εδώ εξακολουθούμε να είμαστε «εραστές» του βινιλίου δεν μπορούμε να μην προτείνουμε το single των b-sides ως ένα από τα καλύτερα δώρα προς όλους τους μουσικόφιλους!! Και γιατί είναι βινίλιο και πάνω από όλα γιατί η μουσική των παιδιών μας αρέσει πολύ.

Πριν σας αφήσουμε να πούμε ότι τους B-Sides αποτελούν οι: Βασίλης/Φωνή, Γιώργος/Κιθάρα, Χρήστος/Κιθάρα, Γιάννης/Μπάσο και Χρήστος/Ντραμς. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.b-sides.gr/ και www.myspace.com/bsidesband όπου μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε τα κομμάτια των παιδιών και όπως πάντα περιμένουμε τα σχόλιά σας. Να ευχηθούμε στα παιδιά καλή επιτυχία με την κυκλοφορία του single τους καθώς και σε όλους εσάς Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Και μην ξεχνάτε ότι τα βιβλία και οι δίσκοι μουσικής είναι τα καλύτερα δώρα για αυτές τις ημέρες. Καλά να περάσετε.

10 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα!!! Τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και προσωπική ευτυχία!!!!

quartier libre είπε...

@ Χρόνια πολλά σου εύχομαι
και να έχεις ό, τι επιθυμείς !

:)

Keep Dreaming είπε...

Xronia polla kai kala!
Me agapi..

Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou είπε...

xronia polla giousouroum!! me eytyxia kai ygeia!!!!!

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Φίλε μου , καλή επιτυχία να έχουν τα παιδιά.Δυνατή μουσική και ωραία φωνή!....ψιτ ΓΙΟΥΣ. ; Ξέρεις ποιοί έρχονται τον Μάιο;ποιοί;Οι Αυστραλοί ! ΟΙ AC/DC που τους περίμενα μισή ζωή ! 28 ΜΆΗ ΟΑΚΑ.Θα είμαι εκεί ! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΦΙΛΕ !

Giousurum είπε...

Meta apo oligoimeri xekourasi to giousurum epestrepse...

@Aνεμος
Χρονια Πολλά φίλε άνεμε...ότι καλύτερο για το νέο έτος σε εσένα και τουσ οικίους σου...

@quartier libre
Χρονια Πολλά και το νέο έτος να είναι γεμάτο από υγεία και ευτυχία..

@ερΑσιτεχνης ανθρωπος
Χρόνια Πολλά για όλες τις ημέρες ερασιτέχνη άνθρωπε..Και μια ευχή ακόμη: μην γίνεισ ποτέ επαγγαλματίας...

@Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou
Ισμήνη Χρόνια πολλά και σε εσένα..Οτι καλυτερο σε προσωπικό αλλά και καλιτεχνικό επίπεδο..Και να σε βλέπουμε πιο συχνά..

@ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΜΑκάρι όλα τα συγκροτήματα της χώρας να πανε καλύτερα απο κάθε αλλη χρονιά το 2009..
Για τους AC/DC το ξέρω...ΚΑι ποιός δεν τους περίμενε χρόνια ολόκληρα..Ευχομαί να είμαστέ καλα και να τους απολάυσουμε στο ΟΑΚΑ..
Χρόνια Πολλά για όλες τις ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

Oraia mousiki kai fonitika.Bravo stous bsides.kali synexeia.
Xronia Polla.

μαριάννα είπε...

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πάντα το ίδιο δημιουργική για σένα, αλλά πιο ειρηνική και ποιοτική για τον κόσμο όλο! Χρόνια πολλά Γιουσουρούμ!

Με αγάπη κι εκτίμηση

Giousurum είπε...

@μαριάννα
eyxaristo gia tis eyxes sou..Oti kalytero gia esena kai tous dikous sou anrhropous..Ygeia kai eytyxia..
Oso gia tin eirini dystyxos oloi tetoia epozi kathe xrono gia eirini milane alla (panta) ena xrono meta i eyxi paramenei eyxi.. Giati????? As elpizoume (an kai den eimai opados tis -mono-elpidas alla tin drasis) oti tou xronou tetoia epoxi tha milame gia mia apo tis eirinikoteres xronies ever...Makari...
Etaxristo kai pali gia tis eyxes..

Giousurum είπε...

ENHMEROSI GIA LIVE TOn BSIDES:

B-sides are chosen to be among the 5 bands that will compete at the Nakas Band Festival.

We play live this Saturday 4/4/2009 at 19:00 and we'll perform three songs (Queen, Kill, Angel)

Place: Ippokratous 41, Athens

Info :http://nireas.nakas.gr/Bandfestival/default.asp?static=17

Let's hope for the best!