Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Οι deadbeat escapement στην Indie σκηνή του Γιουσουρούμ...

…..the things that I hate become my own……
deadbeat escapement

«..Στην αρχή ήταν αυτό το περίεργο μα συνάμα όμορφο λογότυπο που θυμίζει επαναστάσεις και εξεγέρσεις... Στην συνέχεια, εκείνο το Patra-Athens-Thessaloniki-Warsaw-London, που διάβασες στην σελίδα τους στο myspace... Όταν ακούστηκε από τα ηχεία του υπολογιστή σου το “A maze” είχες αποφασίσει... Το τραγούδι προστέθηκε αυτόματα στην λίστα με τα αγαπημένα σου ενώ οι deadbeat escapement αποτελούσαν την νέα σου «αποστολή». Έπρεπε να βρεις περισσότερα στοιχεία για ένα συγκρότημα που μπορεί να μην έχει βγάλει ακόμα επίσημο άλμπουμ αλλά δείχνει έτοιμο από καιρό... Αφού κατέβασες και τα τρία τραγούδια (a maze, patronized, acts of grace) από το myspace –είναι διαθέσιμα για νόμιμο downloading- ρίχτηκες στην αναζήτηση και την μελέτη. Τα αποτελέσματα σε ενθουσίασαν περισσότερο»

Ακούστε (δίπλα) στο τραγούδια της ανάρτησης το "A maze" και συνεχίζουμε....

Οι deadbeat escapement «γεννήθηκαν» στην Πάτρα το Φεβρουάριο του 2006 και όπως (καλώς) υποστηρίζουν η μουσική τους περπατά στα μονοπάτια του art rock. Oι ίδιοι μπορεί να δηλώνουν ότι «αυτό που μας ενώνει είναι μόνο η γεωγραφία» αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν και άλλα, όπως οι σπουδές των μελών του γκρουπ σε video, θέατρο, μουσική τεχνολογία, ηχοληψία.... Κάπου εκεί κρύβεται η ανάγκη (και ικανότητά) τους να χρησιμοποιούν στις εμφανίσεις τους κάθε μορφή τέχνης για να περάσουν τα μηνύματά τους. Η μπάντα δείχνει (και είναι) καλοδουλεμένη, με υπέροχα φωνητικά, προσεγμένο στοίχο, ολόφρεσκη μουσική ενώ τα live τους είναι δυνατά και μένουν αξέχαστα.

Αίσθηση προκάλεσε –σε κοινό και κριτικούς- η εμφάνισή τους στο Athens Video Art Festival 2007, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με το “The Clockwork Box”. Μια παράσταση με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι deadbeat escapement, ντυμένοι στα λευκά, έπαιζαν τα τραγούδια τους από το εσωτερικό ενός κατάλευκου δωματίου. Το πάτωμα ήταν γεμάτο από συντρίμια βομβαρδισμένης πόλης, ενώ στους εσωτερικούς τοίχους του δωματίου υπήρχαν γραμμένα ονόματα πόλεων που είτε βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση ή προσπαθούσαν να ανοικοδομηθούν μετά από πρόσφατους πολέμους.

Το συγκρότημα ήταν αποκομμένο από το κοινό το οποίο μπορούσε να δει την παράσταση των παιδιών από ένα “μάτι” που υπήρχε στο κέντρο της κάθε πλευράς του δωματίου. Όσο για το τι ήθελαν να πουν οι deadbeat escapement? Το κείμενο στην είσοδο του έργου τα λέει όλα (και καλύτερα από εμάς): «Συντρίμμια οι δρόμοι και τα σπίτια τους, οι πλατείες και τα στάδια συντρίμμια, και από την στιγμή που απαγορεύτηκε και κάθε δημόσια συγκέντρωση (έξυπνοι πύραυλοι πλήττουν τα σημεία όπου συγκεντρώνονται πάνω από 10 άτομα σε χώρο μικρότερο των 25 τ.μ.) ακόμα και οι άνθρωποι συντρίμμια μέσα στα συντρίμμια γίνανε!!». Στην περίπτωση του “The Clockwork Box” είχαμε: 6 οι μουσικοί και 4 το μέγιστο οι θεατές (ένας σε κάθε "μάτι"), σύνολο 10!!!!

Πρίν σας αφήσουμε να προτείνουμε σε όσους βρεθούν ή είναι κοντά στο Κιάτο στις 25/07 να πάνε στην 4th rock συνάντηση Κιάτου όπου οι deadbeat escapement θα παίξουν με τους Raining Pleasure και τους Loccomondo. Και φυσικά όσοι παραβρεθείτε μην ξεχάσετε να πάρετε το «κουτάκι» σας (deadbeat escapement Can). Πρόκειται για τα μεταλλικά κουτάκια που μοιράζονται στις παραστάσεις των deadbeat escapement , και στο εσωτερικό τους περιέχουν κάθε φορά ένα χειρόγραφο ποίημα σχετικό με το θέμα της εμφάνισης τους (αντιπολεμικό κλπ).

Καληνύχτα και καλή σας ακρόαση....

21 σχόλια:

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.....ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ.....ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ..........

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ..........

Giousurum είπε...

@ ekath
kalos orise st ameri mas.
gia dokimase twra....

akrat είπε...

τρέχω να τους μελετήσω εκλεκτέ μας φίλε

Keep Dreaming είπε...

Poly kali prospatheia..


Kalispera!

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΕ!

Giousurum είπε...

@ akrat
einai dynatoi...chakare kai ta videakia pou kykloforoun.

@ερΑσιτεχνης ανθρωπος
otan ta sykrotimata tin psaxnoun kai prospathoun opos oi deadbeat escapement, simainei oti i elliniki indie skini exei mellon.

kalo vrady se olous.

dr.SeenG είπε...

Giousouroum, πραγματικά χαίρομαι που σε γνωρίζω και ανακαλύπτω από το μπλογκ σου τέτοιες μουσικές. Το τραγούδι είναι ονειρικό!
Και η καινοτομία τους ομολογουμένως... πρωτότυπη. Εύγε!

BOSKO είπε...

Χαίρομαι που παρουσιάζεις απ' το μπλογκόσπιτο σου νέα ανεξάρτητα γκρουπάκια! Ότι καλό έρθει στη μουσική, απ' αυτά θα προκύψει! Οι Empty Frame σου λένε κάτι; Τους άκουσα κι έπαθα πλάκα! Θέλω να τους επιμεληθώ την παραγωγή στον Σείριο ή τη Lyra!

Giousurum είπε...

@dr.Seeng
doctora, ta kala logia anikoun prota sta paidia...

@bosko
omologo, oti tous empty frame den tous ixera.. exo omos idi katevasei ta tragoudia tous kai ta akouo tora. To "the caravan" mou exei travixei mexri tora tin prosoxi.
xairomai pou tetoiou eidous group vriskoun filoxeni stegi ston Seirio kai stin Lyra...
ean theleis krata me enimero gia tin poreia tous.. Kali epytyxia me to CD tous.. Episis ean theleis steile ena email (yparxei to email mou sto profil). thelo na se rotiso kati...

NISPELL είπε...

Ενα Πολλη Ωραιο Ποστ ,με Ελληνες Μουσικους,Θα ηθελα απλως να Σου 'πω,Διαθετε το Χαρισμα της ''Επιλογεις θΕΜΑΤΩΝ,που με/μας Κρατα και Παντα Περιμενω/ουμε το Επομενο.
Nispell

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Κομματαρα!

Giousurum είπε...

@ nispell
elpizo kai ta epomena na sou aresoun

@ exoaptonkyklo
symfonoume...akouse kai alla dyo kommatia tous. tha sou aresoun kai auta...

patsiouri είπε...

Ρε συ όντως, η σελίδα τους δεν ανοίγει!

Giousurum είπε...

@ patsouri
katarxin kalosirthes sta meri mas...
i selida tous se emena anoigei kanonika.. den xero ti ginete...

edo to link

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=160645173

kalo vrady

ampelofilosofos είπε...

Ενδιαφέρον! Θα τους μελετήσω με την πρώτη ευκαιρία... Προέχουν οι διακοπές όμως! :) Εσύ για πού λες να βάλεις πλώρη;

Kwlogria είπε...

Να είσαι καλά που μας δίνεις τέτοιες πληροφορίες!! Σουπέρμπ!!

Giousurum είπε...

@ ampelofilosofos
ampelofilosofe...to thema pros to paron den einai to pou tha pao...
alla to POTE EPITELOUS tha pao....
Na peraseis omorfa stis diakopes sou... Kali epistrofi...

@ kwlogria
H (kali) mousiki einai agatho pou prepei na moirazetai... Ego den grafo mousiki klp klp alla akouo poly... Oti kalo vrisko tha to pasousiazoume edo...

@ olous
To afieroma stin elliniki india/alternative skini tha synexistei. Meinete syntonismenoi stoi giousurum...

Giousurum είπε...

Otan tha exoume nea gia ta groups pou sas parousiazoume tha sas enimeronoume mesa apo ta sxolia tou post....

Deite tous deadbeat escapement kai to "Sideways" live apo to Kiato festival (Jul 2008)...

Mpeite stin selida ton paidion sto myspace ή sto youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=Ev93JSxt3rY

Kalo vrady....

Giousurum είπε...

Deite se magnotoskopisi kai apo tin ypiresia video on demand tou RIKSAT tin amfanisi ton deadbeat escapement kai tin ekpompi ENTEXNOS (10/11/2008)...
akouste kai neo tous tragoudi....

http://www.cybc.com.cy/index.php?option=com_content&task=view&id=736&Itemid=35

kalo vrady...

Ανώνυμος είπε...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!