Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Sound Devise

Οι Sound Devise δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 90 στην Αθήνα. Η αρχική τους σύνθεση ήταν: Πωλίνα Τόλη (φωνητικά), Αντώνης Προυνάρης (πλήκτρα), Χρήστος Τσαμαρδάς (κιθάρα) και Γιώργος Καπόλας (μπάσο). 

Η μουσική τους ήταν Εlectro-pop και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ κάτι επίσημα παρά μόνο μια Demo κασέτα το 1991. Η σύνθεση των άλλαξε στην μετά το 1994 εποχή με την έλευση της Γεωργίας Γούναρη (φωνητικά) και του Ανδρέα Παπαδόπουλου (τύμπανα). 

Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τους Sound Devise. Κάποια στιγμή αλλάζουν το όνομά τους στο ορθότερο γραμματικά Sound Device και με αυτό συμμετέχουν (1996) στην συλλογή Act Up - ...Εν Τούτω Νίκα (FM Records FM 396). 

Κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε αρκετές συλλογές όπως στην υπέροχη (1999) Try A Little Sunshine (Pop Art Records, pop99), Random Relations Part 2(Elfish, elf 009), Girls Re-Write Rock (Voice 002) και την πρόσφατη A Sparkle From The Past ‎(Make Me Happy MMH 001) αλλά και άλλες.

Τόσο στην Demo κασέτα όσο και στην συλλογή Random Relations Part 2 ξεχωρίζει ίσως το Cover στο κομμάτι All Cats Are Gray των Cure, ενώ στην Try A Little Sunshine το "This Micro"δείχνει να είναι από μια ξεχωριστή εποχή της μπάντας.

Hints and Tips
O Xρήστος Τσαμαρδάς  και o Γιώργος Καπόλας είναι ιδρυτικά μέλη των Dr.Vodkatini.
H Πωλίνα Τόλη είναι δημοσιογράφος και εκτός από πρώην αρχισυντάκτρια της Τατιάνας Σταφανίδου είχε αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνης επικοινωνίας στον όμιλο του καναλιού Έψιλον «Ε».
Σε πολλές περιπτώσεις συμμετείχε στα φωνητικά ο Λάμπρος Παπαγεωργίου.
Ο Θανάσης δημιούργησε το μουσικό project AREA και με αυτό συμμετείχε σε μερικές συλλογές.Δεν υπάρχουν σχόλια: