Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Terminal Curve

Οι Terminal Curve σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 1992 στην Αθήνα και η αρχική τους σύνθεση ήταν Σωτήρης (φωνητικά και αγνώστων σε εμάς λοιπών στοιχείων), Ιάσωνας Λεοντίδης (κιθάρα), Γεράσιμος Κανάκης (μπάσο) και Σπύρος Πρωτοψάλτης (τύμπανα). Ήταν και η σύνθεση με την οποία ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το 1993 τα κομμάτια "Penetrate" και "Senseless Thing", του ομότιτλου 7'' (Pegasus Records-PEG 014).

Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο και μοναδικό τους άλμπουμ με τίτλο Feeding Frenzy (Pegasus Records-PEG 019). Στην σύνθεση του γκρουπ είχαν επέλθει αλλαγές με την έλευση του Νικηφόρου Τσίτσας στο μπάσο, ενώ μετά την αποχώρηση του Σωτήρη ο Κανάκης ανέλαβε τα φωνητικά. Το 1996 κυκλοφόρησε και η τελευταία τους δουλειά, ένα 7'' με τίτλο LOSIN' IT/BACK AGAIN (Pegasus Records-PEG 022). 

Εκείνη την χρονιά αποχωρούν και οι Τσίτσας και Πρωτοψάλτης τους οποίους αντικατέστησαν οι Βαγγέλης Πάνγκος (μπάσο) και Νίκος Γερακίτης (τύμπανα). 

Οι Terminal Curve συνέχισαν να γράφουν κομμάτια και μερικά χουν συμπεριληφθεί σε αρκετές συλλογές μεταξύ των οποίων Act Up - ...Εν Τούτω Νίκα (FM 396), Group Therapy (Late For Session) (ODD Records ‎– ODD001), Toxic Babies In A Rock'n'Roll Land (SSR 001, SSR 002) κ.α 

Το 1997 η μπάντα διαλύθηκε. Πρόλαβαν και έκαναν πολλές ζωντανές εμφανίσεις με πρώτη σημαντική στο πεδίο του 'Αρεως στις 18 Ιουνίου του '93, μαζί με τους "Ναυτία", "Εκτός Ελέγχου", "Χαοτικό Τέλος" και "Death Courier".

Hints and Tips
Τα κομμάτια Penetrate" και "Senseless Thing" ηχογραφήθηκαν στο "Studio 11".
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Περίπου Studio".
Ο Ιάσωνας Λεοντίδης έχει υπάρξει μέλος και των Low Gravity.Δεν υπάρχουν σχόλια: