Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: No More Dreams

Οι No More Dreams είναι από εκείνες τις μπάντες για τις οποίες πολλοί μιλούν, όταν αναφέρονται στις απαρχές του Ελληνικού punk  και New wave,αλλά λίγοι μπορούν σαν σου δώσουν στοιχεία.

Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1983 στην Μεταμόρφωση Αττικής. Προέκυψαν από τους Dirty Squatters (Κώστας Ζωφέα και Σπύρος Κολέλης) και την «σύμπραξή» τους με τα μέλη των Horizon στους οποίους έπαιζαν οι Αρης Ζαρακάς,  Κώστας Ζωφέας και Ηρακλής Αναγνωστόπουλος. 

Η πρώτη σύνθεση των No More Dreams ήταν Αρης Ζαρακάς (Φωνή, κιθάρα, πλήκτρα),  Κώστας Ζωφέας (Κιθάρα, φωνή),  Ηρακλής Αναγνωστόπουλος (Ντράμς), Σπύρος Κολέλης (Μπάσσο, φωνή) και ο Ηλίας Ζονουδάκης ως ηχολήπτης . 

Την φράση No More Dreams βρήκε γραμμένη με κραγιόν, στον καθρέφτη του δωματίου του, σ’ ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο Άρης (Ζαρακάς) και την είχε γράψει η κοπέλα του, η οποία δεν μπορούσε πια να ακολουθήσει τον ροκ τρόπο ζωής.

Όπως είναι φυσικό μέσα στην (new wave και Punk) ατμόσφαιρα της εποχής, επιρροές των No More Dreams υπήρξαν οι Clash, Stranglers, Cure, Zounds, The Mob, David Bowie, U2, Depeche Mode κ.α.  Οι No More Dreams ήταν υπήρξε μια μπάντα με πολύ έντονη σκηνική παρουσία «γεννημένοι» για ζωντανές εμφανίσεις, ΜΕταξύ των εμφανίσεών τους ξεχωρίζουν αυτές σε μουσικές σκηνές της εποχής, όπως: ΣΟΦΙΤΑ, Paranoid, Bang Club, ΠΗΓΑΣΣΟΣ, ΑΓΚΑΘΙ, Μουσική Αποθήκη κ.α. 

Τους στίχους των κομματιών τους έγραφε κυρίως ο Αρης Ζαρακάς ενώ η μουσική γραφόταν με την συμμετοχή όλων, σε ιδέες κυρίως του Άρη, του Κώστα και του Σπύρου.

Τον Μαίο του 1984 ύστερα από ένα φοβερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχαν οι No More Dreams σκοτώνονται οι Ηλίας Ζονουδάκης και ο Ηρακλής Αναγνωστόπουλος. Τρεις μήνες μετά το συγκρότημα επανέρχεται με την τελική του μορφή: Αρης Ζαρακάς (Φωνή, κιθάρα, πλήκτρα), Κώστας Ζωφέας (Ντράμς),  Σπύρος Κολέλης (Μπάσσο, φωνή),  Πέτρος Μαγουλάς (Κιθάρα).  

Δεν υπάρχει καμία επίσημη κυκλοφορία των No More Dreams και μόνο από τις ζωντανές τους εμφανίσεις έχουν διασωθεί ορισμένα κομμάτια τους.

Το 1986 και εντελώς ξαφνικά οι No More Dreams διαλύονται και έκτοτε δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί.

Hints and Tips 
Στο κομμάτι Double exploitation στίχους και μουσική έγραψε ο Κώστας Ζωφέας.
Ο Πέτρος Μαγουλάς μετά τους No More Dreams ασχολήθηκε με την όπερα όπου διαπρέπει εως και σήμερα, ως βαθύφωνος. 
Ο Σπύρος Κολέλης πλέον γράφει μουσική ως Μr.X. O Κώστας Ζωφέας έχει παίξει μουσική και στους The Breaking Waves. 
Ο  Αρης Ζαρακάς έχει μια αξιοσέβαστη πορεία στην μουσική,έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Magic de Spell, Active Member και Ρόδες, ενώ σήμερα ζει και δημιουργεί στο Βερολίνο όπου είναι κιθαρίστας των Golden Apes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: