Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ:Split Image

Το 1981 δημιουργουνται στην Κερκυρα οι Split Image από τους: Γιώργο Σκορδίλη (κιθάρα,φωνή), Αλέκο Μεσημέρη (τύμπανα) και Κώστα Βερονίκη (μπάσσο). Το 1984, έχοντας ήδη μετακομίσει στην Αθήνα από την προηγούμενη χρονιά, επέρχονται αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους καταλήγοντας στο τελικό του σχήμα: Γιώργος Σκορδίλης (κιθάρα,φωνή), Γιάννης Χαραλαμπίδης (πλήκτρα), Στάθης Παπανδρέου (τύμπανα), Λάμπρος Γατσώρης (μπάσσο). Η μουσική των Split Image κινείται μεταξύ new wave και dark wave. 

Την εποχή εκείνη και έχοντας στις αποσκευές τους πολλές ζωντανές εμφανίσεις όπου και είχαν κάνει αισθητή την παρουσία και την δυναμική τους, έρχεται μια συνέντευξη στην εκπομπή «Απόηχοι» του Αργύρη Ζήλου να τους δώσει την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν τα κομμάτια τους. ΟΙ δισκογραφικές Virgin, Enigma και Creep έδειξαν ενδιαφέρον και ενώ όλα ήταν κοντά στην συμφωνία με την Virgin μια διαφωνία των μελών των Spit Image με τον παραγωγό ματαίωσε την κυκλοφορία.  Οι Split Image συνέχισαν τις εμφανίσεις τους έως το 1989 όταν και διαλύθηκαν (προσωρινά όπως επεδείχθη αργότερα).

Το 2007 οι Σκορδίλης, Χαραλαμπίδης και Παπανδρέου αποφασίζουν την επαναδραστηριοποίηση των Split Image και με την προσθήκη της Εριάννας Τζανέλλη (μπάσο) άρχισαν τις πρόβες έχοντας ως στόχο και την κυκλοφορία τόσο του παλιού τους υλικού όσο και νέων κομματιών. 

Έτσι το 2012 κυκλοφόρησε το "Exposure", από τη "Dead Scarlet Records" (DS016), με 13 κομμάτια της περιόδου '82 ως '92, ηχογραφημένα εκ νέου το '11. Το 2015 επανέρχονται με το 7’’ single με δύο ολοκαίνουργια κομμάτια (Time is not my friend ~ A muse), αυτή την φορά σε Self-released. Οι Split Image έκτοτε παραμένουν ενεργοί. 

more@

Hints and Tips
O Γιάννης Χαραλαμπίδης έχει υπάρξει μέλος στους "Ανυπόφοροι".
Ο Στάθης Παπανδρέου  έχει περάσει από τους "Αδιέξοδο" ενώ ως μηχανικός ήχου έχει συμμετάσχει σε πληθώρα κυκλοφοριών.
Οι Split Imge συμετείχαν στην ΑΕΤΑ, μια συνεργασία των ελληνικών γκρουπ.
Μεταξύ άλλων έχουν παίξει (support) στα live των Faces of Sarah and Vendemian στο Dada Club.



Δεν υπάρχουν σχόλια: