Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Moot Point


Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1984, στο "1ο Punk Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης" στο Θέατρο Κήπου. Εκεί ο o Αγαμέμνωνας και o Γιώργος συνάντησαν τον Βασίλη και κάπως έτσι οι Moot Point απέκτησαν σάρκα και οστά. Οι πρόβες του σχήματος γινόταν στο "στούντιό τους", ένα ημιυπόγειο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στην οδό Βησσαρίωνα, ενώ η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ήταν στο προαύλιο του 21ου λυκείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τους "Art Line". Στις αρχές του Ινουαρίου 1985 μπαίνουν στο "Studio Foster" και ηχογραφούν τα πέντε πρώτα τους κομμάτια. 

Λίγο αργότερα προστίθεται στην παρέα και η Λία και οι Moot Point αποκτούν την οριστική τους μορφή η οποία έχει ως εξής: Βασίλης Μέλφος (φωνητικά και κιθάρα), Αγαμέμνων Μαρδας (μπάσο), Λια Γιοκα (φωνητικά και πλήκτρα) και Γιώργος Καλογεράκης (τύμπανα). Με την σύνθεση αυτή ηχογραφούν την πρώτη τους κασσέτα με τίτλο "Gonna Blast Ya Fulla Lead" με 22 κομμάτια!!!!  Ο Μπάμπης Αργυρίου του "Rollin Under" και της "Lazy Dog", βοήθησε ποικιλοτρόπως στις ηχογραφήσεις με τον τεχνικό του εξοπλισμό, με τις γνώσεις του και με την υπομονή του. 

Το 1987 κυκλοφορούν την δέυτερη κασσέτα τους με τίτλο "Moot Point Circus" και με 17 τραγούδια και το οποίο συνοδευόταν, όπως και το πρώτο demo, με ένα φάνζιν με τους στίχους των τραγουδιών.!!! Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 1991 όπου και ηχογραφούν τα τελευταία τους κομμάτια που όμως δεν κυκλοφόρησαν ποτέ (εκείνη την εποχή). Οι τελευταίες τους ζωντανές εμφανίσεις ήτααν το 1996 στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο της Νομικής. 

Το 1996 εμφανίζεται ένα CD με διάφορες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις τους και τίτλο "Moot Point 1990-1996". Είκοσι-πέντε χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2011, οι ηχογραφήσεις του 1987 κυκλοφορούν αυτούσιες σε δίσκο βυνιλίου, εκτός 5 τραγουδιών, με τίτλο "ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ" από τις Wipe Out! Records και B-Otherside (WOR521, BSR013) και ο δίσκος εξαντλείται σε 3 μήνες!!! 

Τον Φεβρουάριο 2012 οι MOB, ένα αγγλικό punk συγκρότημα που μόλις επανιδρύθηκε 25 χρόνια μετά, παίζουν στη Θεσσαλονίκη στο ΓΑΙΑLIVE. Τη συναυλία άνοιξαν οι Moot Point!!
To 1985 κυκλοφόρησε  το πρώτο τεύχος του φάνζιν "Rollin Under" μαζί με μια κασετοσυλλογή της νεοσύστατης "Lazy Dog", με τίτλο "Give Bees A Chance", στην οποία συμμετείχαν οι "Moot Point" με τα κομμάτια "'Εναρξη Το Σεπτέμβριο" και "Ποντικοφάρμακο".
O Bασίλης Μέλφος είναι  επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Αγαμέμνων Μάρδας έχει υπάρξει μέλος των Musica Lontana.
Η Λια Γιοκα είναι μέλος και των Next & Patient και των No Sin.
Φήμες θέλουν να κυκλοφορεί και το δεύτερο άλμπουμ τους σύντομα από την B-Otherside με επίσης παλιές τους ηχογραφήσεις.
Moot Point σημαίνει σημείο διαμάχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: