Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Fear condition

Οι Fear Condition δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1986. Μέλη τους ήταν:  Γιώργος Πάττας-κιθάρα, Fiben -φωνητικά, Σάββας Γεωργιάδης-ντραμς, Χρίστος Γιαννάκης-μπάσο, Franz-sax. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί από την (επίσης Θεσσαλονικιώτικη) Smash Records το LP  ... 'Till Night Comes Again (SR 001). 

Με την μουσική τους να είναι τυπικό δείγμα post–punk οι επηροές δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από Bauhaus, Killing Joke και Joy Division.

Με δυνατούς στίχους και φυσικά γοτθικές και ρομαντικές αναφορές το ... 'Till Night Comes Again θεωρείται και δικαίως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους του είδους. Το LP δεν έχει Α και Β πλευρά αλλά Pale Side και Full Moon Side. Όλους τους στίχους έγραψε ο Fiben ακτός από το Vampire που είναι ποιήμα του Γάλλου Charles Baudelaire.

Το 2012 το δισκοπωλείο Lotus στην Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε σε 300 αντίτυπα ένα 7'' (LRSE 01) με δυο Live κομμάτια το One Flew Over The Cuckoo's Nest (live @ studio) και το Living In Fear (Live @Bar Selini 1985).

Hints and Tips
Στο εξώφυλλο του δίσκου είναι φωτογραφία από το γνωστό νεκροταφείο του Staglieno στην Γένοβα της Ιταλίας το οποίο έχουν χρησιμοπιήσει και οι Joy Division τα εξώφυλλά τους (Love will tear us apart, Closer). 
To ... 'Till Night Comes Again ηχογραφήθηκε στο Μονοκατοικία Studio στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα  29 Δεκεμβρίου 1985 εώς  23 Ιανουαρίου 1986.
Ο Γιώργος Πάττας έχει περάσει και από τους Stained Veil.


9 σχόλια:

Unknown είπε...

προφανώς έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο όνομα του σαξοφωνίστα,είναι FRANK και όχι FRAN...

Giousurum είπε...

@ NIKOS TRIPSANIS
o δαίμων του τυπογραφείου/πληκτρολογίου.
Ευχαριστούμε για την επισήμανση.
Διορθώθηκε ήδη

Unknown είπε...

..και μια που αναφέραται το θεμα του εξωφύλου,υπάρχει ολόιδιο(με διαφορετικο μπακγκραουντ),σε μορφη σκίτσου σε δουλεια των ANGELIC UPSTARS ''LAST TANGO IN MOSCOW''

Unknown είπε...

χαρά μου και συγχαρητήρια για τις παρουσιάσεις σας !Ευελπιστώ στο μέλλον και μια παρουσίαση για την μπάντα μου ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ από το πολύ καλό blog σας !

Giousurum είπε...

@NIKOS TRIPSANIS
ευχαριστούμε για τις επιπλέον πληροφορίες.

ΜΕ πολύ χαρά να κάνουμε την παρουσίαση της μπάντας σας. Εαν έχετε κάποιο αναλυτικό bio μπορείτε να το στείλετε με email.

Giousurum είπε...

@N N T
ευχαριστούμε για τα καλά λόγια..πάντα ευπρόσδεκτος στα μέρη μας!!!

Savvas TheClash είπε...

Franz τον λεγανε

Giousurum είπε...

@N N T
ευχαριστούμε..και έγινε ακόμη καλύτερη με τις διορθώσεις στα λάθη του δαίμονα του πληκτρολογίου

Giousurum είπε...

@ Savvas TheClash

καλώς ήρθες στα μέρη μας.. Franz αναφέρεται (μετα την χτεσινή διόρθωση).

καλό βράδυ