Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Melting Ashes

Οι The Melting Ashes δημιουργήθηκαν το 1986  στην Αθήνα. Μέλη τους υπήρξαν οι: Γιώργος Αυθινος (κιθάρα και φωνητικά), Σαράντης Αθανασιάδης (κιθάρα), Κώστας Αναγνωστόπουλος (drums), Λεωνίδας Παπαδάκης (μπάσο), Μάκης Φαρος (drums) και Βασίλη Παγούνης (κιθάρα).

Οι The Melting Ashes δημιούργησαν αρκετούς οπαδούς κυρίως με τα εκρηκτικά τους live. Μέχρι την άνοιξη του 1988, που διαλύθηκαν, η μοναδική τους επίσημη κυκλοφορία ήταν το κομμάτι The Midnight Bar στην συλλογή της WipeOut "Wipe Out! Presents 12 Raw Greek Groups" (WOR 008, 1988). Το 1991 o φίλος και μάνατζέρ τους Θοδωρής "The Whip" Κρίθαρης (ο mister WipeOut) μαζεύει το υλικό που είχαν ηχογραφήσει το 1988 στο Next (To Nothing) Studio και κυκλοφορεί το LP "Green Fuzz 1987" (WOR 042). Το άλμπουμ αποτελείται από 8 δικές τους δημιουργίες και δυο "διασκευές" το Green Fuzz (των Green Fuzz) και το I'm On My Way.

Οι περισσότεροι που έχουν ακούσει και γνωρίζουν πολύ καλά την πορεία τους υποστηρίζουν ότι τα κομμάτια του άλμπουμ δεν είναι τα χαρακτηριστικότερά τους αλλά είναι η σκληρή τους πλευρά. Οι The Melting Ashes είχαν έναν έντονο psych/garage χαρακτήρα με έντονες επηροές από την δεκαετία του 60. Στο ένθετο που συνόδευε το άλμπουμ υπήρχαν δέκα λογοτεχνικά αποσπάσματα (ένα για κάθε κομμάτι) από βιβλία ποιήματα κλπ των : Κέρουακ, Μίλλερ, Έσσε, Μπάροουζ, Ρόμπινς, Πόε κ.α.

Κομμάτια τους έχουν συμεριληφθεί επίσης στις συλλογές: το Miss Blackbird στην "Psychedelic Gew-Gaw Presents: Universal Mind" (1997, Gew-Gaw-02), το Angels of Sunrise στην "Gew-Gaw’s Journey To Nowhere Street" (1999, GG201)   το The Midnight Bar στην συλλογή "Double Shot" τηςWipeOut (WOR 04) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: