Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: 80's Ways Records

Είναι καιρός που θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιες μικρές Ελληνικές δισκογραφικές από τις δεκαετίες του 80  και το 90 αλλά συνήθως δεν μπορούμε να βρούμε αρκετά στοιχεία για αυτές. Αποφασίσαμε όμως ότι πλεόν θα ανεβαίνουν και αυτές  οι μικρές αναρτήσεις μόνο και μόνο για να μην μείνουν άγραφςε οι σχετικές σελίδες των Xρονικών μας. 


Η αρχή γίνεται με την 80's Ways Records, η οποία δραστηροποιήθηκε στην Πάτρα την περίοδο 1983 - 1985. Το διάστημα αυτό κυκλοφόρησε τρια single και ένα άλμπουμ. Ιδρυτής και διευθυντής της 80's Ways Records ήταν ο Alexandros, ένας ταλαντούχος μουσικός από την Πάτρα, ο οποίος και κυκλοφόρησε μέσα από την εταιρεία ένα single και το μοναδικό άλμπουμ της εταιρείας.  Oι κυκλοφορίες της 80's Ways Records είναι:


№ 1 : Alexandros No Place To Run ‎(7", Single) / 1983
№ 2 : Peaceful Minds Spinning Mind / Groove ‎(7") 1984
№ 3 : Λόγκο Κ' Βία Λόγκο Και Βία / Ντίβα Μ ‎(7", Single) 1984
WR № 4:  Alexandros Data ‎(LP, Album) 1985 

Οι περισσότερες ηχογραφήσεις της εταιρείας έγιναν στο Hit Factory Studio στην Πάτρα. To άλμπουμ του Alexandros Data επανα-κυκλοφόρησε από την Ειρκτή to 2009 (eirmi 03). Το 1990 κυκλοφορεί το κοινό 12" Maxi-Single του Alexandros με τον Σταύρο Δημόπουλο με τίτλο  "Πάτρα - Amsterdam" από την 90's Ways Records.

3 σχόλια:

ALEXANDROS είπε...

https://soundcloud.com/alexandros-music/sets/alexandros-music-for-my?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=facebook

ALEXANDROS είπε...

https://www.facebook.com/alexandrosmusic.gr

ALEXANDROS είπε...

www.myspace.c0m/alexandroscontrolroom