Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Middle Fingers

Το 1991 ο Μιχάλης "Μίχος" (φωνή. κιθάρα) ενώνει τις δυνάμεις και την αγάπη του για το Punk με τον Νίκο Βάχρα (κιθάρα, μπάσο) και τον Λευτέρη 'Φρέσκος' (drums) και κάπως έτσι δημιουργούνται οι Middle Finger. Ηχογραφούν τα κομμάτια που παίζουν στις πρόβες και προσπαθούν να βρούν δισκογραφική να βγάλει το υλικό τους. Λίγο καιρό αργότερα εμφανίζεται η Lazy Dοg και οι Middle Fingers μπαίνουν στο rock Studio στη Θεσσαλονίκη (Ιανουάριος 1994) υπό τις οδηγίες του Παντελή Δεληγιαννίδη (x- olympians, Δάμων & Φιντίας, μπουρμπούλια) και ηχογραφούν τέσσερα κομμάτια.


Το υλικό αυτό θα κυκλοφορήσει μερικούς μήνες αργότερα (Οκτώβριος 1994) ως 7'' single σε χίλια αντίτυπα τα οποία και διανεμήθηκαν με το περιοδικό Fractal (LZD 009). Ακολουθόντας τον δρόμο πολλών ελληνικών συγκροτημάτων της εποχής οι Middle Fingers λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του ομότιτλου 7΄΄ διαλύθηκαν.

Hints and Tips
To κομμάτι "People" του single είναι διασκευή του κομματιού των "Motorhead".
Ο Νίκος Βάχρας μετά την διάλυση των Middle Fingers έπαιξε με τους "Λώλαμα" και αργότερα δημιούργησε τους Redtape.
Ο Μίχος έφυγε από τη ζωή στις 21 Δεκεμβρίου του '12
Oι Middle Fingers συμμετείχαν στις συλλογές "The Thing From Another World Vol.3: Like A Big Suckin'Drain!" (που κυκλοφόρησε σε CD με το περιοδικό The Thing) με το κομμάτι To The Bone, και στην κασστοσυλλογή GREEK PUNKS NOT DEAD II.

2 σχόλια:

akrat είπε...

ας είναι ελαφρύ το χώμα...

τον δίσκο τον είδα στο εξοχικό μου και ψιλοστεναχωρέθηκα... πρέπει να φτιάξω τα πικάπ μου ξανά... δεν πάει άλλο

Giousurum είπε...

@akrat
το πικαπ και γρήγορα!!!