Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Matteus : Liquid Mary από την Orila records

Δυόμισι χρόνια περίπου μετά το Ugly Doll Stories ο Matteus μας παρουσιάζει το δεύτερο προσωπικό του EP (τρίτo αν υπολογίσομε το split single με τους No Clear Mind (και αυτό από την Orila) με τιτλο Liquid mary. To ΕP έρχεται ως μουσικό απότέλεσμα ενός εκτεταμένου ταξιδιού στις Σκανδιναβικές χώρες. Και στα τρία κομμάτια του EP ο Μatteus παίζει μόνος όλα τα όργανα (celesta, pianos, glockenspiel, Hammond T-422, keyboards, bass, guitars, beats & electronics) κάνει τις ενορχηστρώσεις ενώ γράφει και τους στοίχους και τη μουσική.

"... Γνωρίζεις αυτούς τους μικροσκοπικούς ήχους που συνήθως δεν προσέχουμε;Σκέφτομαι να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε αυτούς και σε όλους τους ανθρώπους και τα λόγια που αρνούμαστε να ακούσουμε. Θα ήθελα το νέο μου υλικό να είναι ενίοτε εκρηκτικό, αλλά εν τέλη απεγνωσμένο, όπως η απόγνωση που συναντά κανείς έξω από το Διεθνές Θησαυροφυλάκιο Σπόρων στο Σβάλμπαρντ. ".

To Liquid Mary, προάγγελος του επερχόμενου ολοκλημρωμένου άλμπου του Matteus ( "SUB_______",), ηχογραφήθηκε ανάμεσα σε Stockholm, Gdansk, Longyearbyen και Αθήνα, κυκλοφορεί από την Οrila Records με τρισδιάστατες decoupage κάρτες σε φακέλους και σε 60 χειροτεχνημένες, διαφορετικές συσκευασίες.

Ακούστε το liquid mary και μεταφερθείτε στις μακρινές χώρες του Βορρά. Aκούστε ξανά και ξανα το Rays και κοήστε και εσείς μαζί του. Εμείς το έχουμε ήδη συμπεριλάβει στις ενδιαφέρουσες δουλειές αυτού του φθινοπώρου και ανεμένουμε την ολοκληρωμένη παρουσίαση του μουσικού, και όχι μόνο, υλικού των ταξιδιών του Matteus στις Σκανδιναβικές χώρες. Kαλή σας ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: