Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Art of Parties


Δανείστηκαν το όνομά τους από ένα κομμάτι των Βρετανών Japan (από τον δίσκο Tin Drum). Σχηματίστηκαν στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 80 από τους: Andy (Παντελής Βασιλάκης, vocals, guitars), James (Δημήτρης Βασιλάκης, Vassilakis vocals, bass, keys), Adam (Θανάσης Οικονόμου, guitars), και τον Γιώργο Ορφανουδάκη. Στην συνέχεια την θέση του Ορφανουδάκη στα drums πήρε ο Κώστας Κυριακίδης, ενώ αργότερα και μετά από μερικές αλλαγές στην θέση του drummer ο Γιώργος Κατσσούφης έγινε μέλος των Art Of Parties παίζοντας synths.

Με την πάροδο των χρόνων ο Δημήτρης πήρε την θέση του στα σαξόφωνα, ο Παντελής δούλεψε τόσο στα σαξόφωνα όσο και στα synths, ενώ διάφοροι μουσικοί συνεργάστηκαν με το γκρουπ. Οι Art Of Parties έπαιζαν new wave ενώ δεν ήταν (και δεν είναι) λίγοι εκείνοι που τους θεωρούν ένα από τα καλύτερα electro pop συγκροτήματα της δεκαετίας του 80.

Το 1984 κυκλοφόρησαν,από την θρυλική Creep, το single "Last Time / Central Room" (Creep Records ‎– CR 08) το οποίο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους στην ελληνική μουσική σκηνή. Το 1990 κυκλοφορούν το ένα και μοναδικό τους LP με τίτλο "Elements" από την Pulse Records (P1001). To 1984 συμμετείχαν (μαζί με Metro Decay, Villa 21 και Cpt. Nefos) στο ανεπανάληπτο και επίσης θρυλικό live στο Λύκειο της Γκράβας στην Αθήνα (23/03/1984).

Hints and tips
O Kώστας Κυριακίσης υπήρξε μέλος των Spitfire, των Vavel και των Raw Silk.
Στην συλλογή που έχει κυκλοφορήσει, ανεπίσημα, από το live στην Γκράβα, οι Art Of Parties φέρονται να συμμετέχουν με 2 κομμάτια το Νο More Words και ένα χωρίς τίτλο. Ο τίτλος του κομματιού αυτού (μάλλον) είναι Love.
Tα κομμάτια του Single περιέχονται και στην συλλογή "Returns of The Creeps- The singles" από την Creep φυσικά.
Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι καταξιωμένος μουσικός της jazz (saxo) και είναι βασικό μέλος του Dimitri Vassilakis Quintet. Έχει επίσης συγγράψει ένα από δημοφιλέστερα βιβλία για εκμάθηση σαξοφώνου στην Ελλάδα (Μελέτη Σαξοφώνου).
O Παντελής Βασιλάκης είναι ειδικός Μουσικής και Ακουστικής στο DePaul University, Chicago, IL.
Ο Θανάσης Οικονόμου είναι καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Georgia Tech, Atlanta, GA.






4 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα

ψάξε να βρεις και τους

permanet show...

Giousurum είπε...

@ akrat
καλησπέρα...
είσαι του πιο σκληρού ήχου ε?
αυτά είναι..
το πρόβλημα είναι ότι μας είναι δύσκολο να βρούμε πληροφορίες για τους pernament show και το καταπληκτικό τους 7''...
Εν μπορείς να μας καθοδηγήσεις στο που να απευθυνθούμε πολύ ευχαρίστως..

Pantelis είπε...

Pantelis Vassilakis of the Art of Parties is now the head of the Audio Arts + Acoustics department at Columbia College Chicago http://www.colum.edu/aaa
More on Art of Parties at
http://www.last.fm/music/Art%2520Of%2520Parties
Pantelis :-)

Giousurum είπε...

@Pantelis
ευχαριστούμε τόσο για την επίσκεψη όσο και για τις πληροφορίες!!!
Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε.

Φιλικά
giusurum