Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμη μια Πρωτοχρονιά. Χρόνια Πολλά λοιπόν!!!

Μέρες που είναι άλλοι θα επιλέξουν το ξενύχτι, άλλοι θα καθήσουν σπίτι με τους δικούς τους , άλλοι θα μεζευτούν σε φιλικό (ή και συγγενικό) σπίτι, και άλλοι θα το ρίξουν στα χαρτιά (για το καλό της ημέρας και μόνο). Αυτά συνήθως συμβαίνουν στις αναπτυγμένες χώρες. Στις αναπτυσόμενες ή και τις υποανάπτυκτες (τελικά δεν έχουμε καταλάβει αν αυτή η ανάπτυξη που εννοούν είναι καλό ή κακό) η ημέρα (και το βράδυ) για την πλειοψηφία του πληθυσμού τους θα κυλήσουν όπως όλες οι υπόλοιπες τους χρόνου. Δύσκολα, (ίσως) χωρίς φαγητό, (ίσως) χωρίς νερό, και (ίσως) χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το να σκεφτόμαστε αυτές τις ημέρες τα παιδιά στην Αφρική δεν είναι κακό. Το να τα σκεφτόμαστε ΜΟΝΟ αυτές τις ημέρες ίσως είναι ΚΑΚΟ, υποκριτικό και πράξη απενεχοποίησης. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνούμε ή να κρύβουμε κάτω απο την λάμψη των χριστουγεννιάτικων δένδρων και ότι πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε δίπλα μας, ίσως να περνάνε παρόμοιες καταστάσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας και να αντιληφθούμε ότι δεν είναι όλα λαμπερά και άσπρα. Τα υλικά αλλάζουν χέρια καθημερινά με ιλλιγγιώδη ταχύτητα χωρίς να στέκονται σε "ιδιοκτησιακά" θέματα. Σήμερα δικό μου, αύριο δικό σου και μεθάυριο ίσως κανενός μας.

Τις γιορτινές ημέρες μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και επιβραβεύσεις είναι το χαμόγελο των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων στη θέα των δώρων και της οικογενεικής θαλπωρής. Αυτά τα χαμόγελα και τίποτε άλλο είναι που πρέπει να μας οπλίζουν με θετική ενέργεια και διάθεση να αλλάξουμε τα πράγματα. Εμέις/εσείς/αυτοί τα κάναμε "μπαχαλο". Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμενα να πραλάβουν καμμένη γή ή να κάνουν απογραφή στο τι θα τους παραδώσουμε.

Ένα απο τα ελάχιστα καλά της κρίσης που μας ανάγκασαν να βιωνουμε καθημερινά είναι η ευκαιρία του να πάψουμε να σκεφτόμαστε το ΕΓΩ και να βάλουμε το ΕΜΕΙΣ στην σωστή του θέση. Πάνω από και να περικλείει το κάθε ΕΓΩ/ΕΣΥ/ΑΥΤΟΣ/ΑΥΤΗ. Είχαμε πει να μην γκρινιάξουμε τέτοιες ημέρες αλλά δεν μας βγαίνει. Τι να κάνουμε?? Λοιπόν σταματάμε εδώ γιατί αντί για ευχές στο τέλος θα το ρίξουμε στην γκρίνα (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει).

Χρόνια Πολλά λοιπόν και καλή μας χρονιά. Ότι και να κάνετε σήμερα το βράδυ να είστε και να περάσετε καλά. ¨Οσο για αύριο το πρωί όταν με το καλό ξυπνήσουμε, μαζί με τον καφέ ας ακούσουμε λίγη καλή μουσική. Την ευκαιρία μας την δίνει για ακόμη μια χρονιά η ΕΤ1 στις 12:00 το μεσημέρι με την απευθείας μετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, από την Musikverein της αυστριακής πρωτεύουσας (διευθύνει ο καινούργιος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, ο αρχιμουσικός Franz Welser-Moest). Η καλή μουσική αλλάζει πάντα την διάθεση και σε γεμίζει.

Και για μπαίνουμε στο κλίμα δείτε τον Herbert Von Karajan να διευθύνει την Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης την Πρωτοχρονιά του 1987 και ακούστε το κομμάτι που κλείνει παραδοσικαή την συγκεκριμένη συναυλία, το Radetzky March. Καλό σας βράδυ και καλή μας χρονιά.

9 σχόλια:

akrat είπε...

καλή χρονιά φίλε

υγεία ευτυχία

και ότι τραβάει η ψυχή σου...

Giousurum είπε...

@akrat
χρόνια πολλά και σε εσένα φίλε akrat.
ότι καλύτερο....

aKanonisti είπε...

Καλή χρονιά μουσικέ μας!!!!

Giousurum είπε...

@ aKanonisti
Χρόνια Πολλά και σε εσένα!! Κανονικά και ακανόνιστα!!Όπως τα απιθυμείς!!
Αντε και τώρα με νεα δημοτική αρχή θα είστε λίγο καλύτερα(??)!!!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και καλή συνέχεια! :)

zoe.k. είπε...

Καλή Χρονιά! O George Pretre είναι πιο ωραίος, αλλά ο Κarajan είναι μύθος! :)

Giousurum είπε...

@Μιχάλης Τσαντίλας
Χρόνια Πολλά και σε εσένα. Καλη συνεχεια στα δικτυακά και μουσικά σου βήματα!!

@ zoe.k
Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σου:)

Ανώνυμος είπε...

Με την επιστροφή στην τσιμεντούπολη και μετά από μακρά περιήγηση στους διαδικτυακούς σας τόπους (απολαυστικό το αφιέρωμα στους L.D., περιμένω τη συνέχεια!), εύχομαι με τη σειρά μου καλή χρονιά και καλή δύναμη για όσα είναι μπροστά μας. Επειδή, όπως λέει και ο ποιητής, το μέλλον θα έχει ξηρασία, να πάρουμε μαζί μας πολύ νερό! Χαιρετισμούς και καλή αντάμωση!

Giousurum είπε...

@silentcrossing
Πάντα η επιστροφή σδτα τσιμέντα είναι ένα θέμα!!!
Το ίδιο απολαυστικό θα είναι και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον Alx K!!
Μήπως θα πρέπει να παρουμε μαζί μας και ξηρά τροφή???
Α..Η απάντηση στην ερώτησή σου είαι: δυο!!!

keep in touch!!!