Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Νέες κυκλοφορίες: Absent Without Leave, Abbie Gale!!!!

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έχουμε την κυκλοφορία των νέων άλμπουμ του Absent Without Leave και των Abbie Gale. Δύο νέα άλπουμ που σίγουρα θα ακουστούν πολύ και θα αποτελέσουν από τα δυνατά χαρτιά της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής για το 2010. Λίγο πριν τις αναλυτικές παρουσιάσεις ας πάρουμε μια πρώτη γεύση!!!
--------
O absent without leave, κατά κόσμον Γιώργος Μαστροκώστας, επιστρέφει με το τρίτο προσωπισκό του άλμπουμ με τίτλο faded photographs. Tο faded photographs κυκλοφορεί από την sound in silence σε 500 συλλεκτικά, χειροποίητα αντίτυπα. Η ιδιαίτερη και πανέμορφη συσκευασία του αποτελείται από ένα digipak από ανακυκλωμένο χαρτόνι, ένα τετρασέλιδο ένθετο και για εξώφυλλο έχει μια αληθινή φωτογραφία, διαφορετική σε κάθε αντίτυπο, κάνοντας έτσι το κάθε ένα μοναδικό. Στο album συμμετέχουν ορισμένα από τα πιο αξιόλογα ονόματα της διεθνούς shoegaze/post-rock μουσικής σκηνής, ανάμεσά τους οι port-royal, stafraenn hakon, epic45, millimetrik (below the sea, le chat blanc orchestra, glider, parallel lines), αλλά και μέλη των hood, the declining winter, eksi ekso, plumerai κ.ά. Το faded photographs ηχογραφήθηκε μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Αγγλίας, Ισλανδίας, Αυστρίας, ΗΠΑ και Καναδά, με το προσωπικό στίγμα του καθενός από τους καλεσμένους να αποτυπώνεται αισθητά κατά τη διάρκειά του, χωρίς όμως να χάνεται η γενικότερη συνοχή του, καθώς η αισθητική όλων συμπίπτει απόλυτα με αυτή του absent without leave, ενώ το mastering έγινε από τους port-royal στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το album διανέμεται από το vinyl microstore (Διδότου 34, Αθήνα) και από τις εξής ιστοσελίδες:
www.myspace.com/geezertek, www.myspace.com/soundinsilencerecords

Aκούσετε εδώ το balloons in the sky, το faded photographs και το old memory tapes!!
balloons in the sky by absent without leave


faded photographs by absent without leave


old memory tapes by absent without leave



---------------

Και πάμε στους Abbie Gale.
Τρίτο άλμπουμ λοιπόν και για το τετραμελές συγκρότημα από την Πάτρα. Μετά το Family Life (2005 - Vacant Records), το 2 (2007, Inner Ear) και το 7'' single Fall (2009, Inner Ear) έρχεται το Νo inspiration. Εμείς σε πρώτη ανάγνωση δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με το δελτίο της Inner Ear: "....Ο τίτλος του album είναι εντελώς παραπλανητικός σε σχέση με το περιεχόμενό του (που κάθε άλλο παρά ανέμπνευστο είναι) αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύει δύο αρκετά ζόρικα χρόνια για την μπάντα (τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο) ...". Oι Abbie Gale έρχονται να επιβεβαιώσεις για ακόμη μια φορά πολλά από αυτά που κατα καιρούς έχουν γραφτεί για αυτούς. Μας δείχνουν ότι τα δύο αυτά χρόνια όχι μόνο δεν στάθηκαν εμπόδιο για τα μουσικά τους σχέδια αλλά συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ωρίμανση της μπάντας. Πλέον δεν είναι μια αμειγώς pop μπάντα (κάτι που είχε διαφανεί και με το Fall). Δεν ρίχνουν απλώς ματιές αλλά καρφώνουν το βλέμα τους και σε άλλα μονοπάτια. Άλλωτε μιο σκληρά και άλλωτε πιο λυρικά.

Tο άλμπουμ είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες από το online shop της Inner Ear.

Για τα κομμάτια του Νo inspiration έχουμε ήδη πάρει μια γεύση αφού από τς αρχές του μήνα μπορεί κανείς να ακούσει στην σελίδα τους στο myspace 5 από αυτά. Εδώ εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα να ακούσετε το Mind The Gap, το Βorn to Be a star και το Say.

Abbie Gale - Mind the Gap by Inner Ear Records


Abbie Gale - Born To Be A Star by Inner Ear Records



Abbie Gale - Say


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρουσες μουσικές. ελπίζω να είναι εύκολο να βρει κανεις τα cd αυτά.

Giousurum είπε...

@ανωνυμος
πλέον είναι έυκολο να βρεις σε ενημερωμένα δισκοπωλεια τετοιες κυκλοφορίες. Ακόμη και εκτός Αθηνών.