Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δεν χρειάζεται (μάλλον) να ανυσηχούμε άλλο. Ότι ήταν να καεί φέτος κάηκε!!!!

Οι φωτιές δείχνουν να ελέγχονται (??) ή καλύτερα να σβήνουν. Άλλες από μόνες τους, άλλες από τις πραγματικά υπερανθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των (κάθε είδους) εθελοντών. Οπότε δεν χρειάζεται (μάλλον) να ανυσηχούμε άλλο. Ότι ήταν να καεί φέτος κάηκε. Ότι ήταν να (μην) κάνουν οι υπεύθυνοι το έκαναν. Ας γυρίσουμε λοιπόν για ακόμη ένα τέλος καλοκαιριού στις διακοπές μας και στην καθημερινότητά μας. Το δικό μας σπίτι δεν έπαθε τίποτε. ΤΟ εξοχικό το ίδιο όπότε όλα ΟΚ. Εξάλλου και τα κανάλια από σήμερα επιστρέφουν στο προγραμμά τους. Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια όχι έκτακτες ειδήσεις κλπ. Τι άλλο μένει να καεί???? Ας ελπίσουμε να μην το μάθουμε ποτέ. Α, και μην "ακούσουμε" σκέψεις για απόδοση ευθυνών, παραιτήσεις κλπ. Είναι ώρα να αφήκουμε τις αναπαυτικές μας πολυθρόνες και τα ωραία μας γραφειάκια ??? Τι λέτε τώρα!!! Το πολύ πολύ να δώσουμε κανένα έκτακτο επίσδομα (ναι από εκείνα τα τρειχίλιαρα του 2007) και να πάμε και σε εκλογές και όλα θα ξεχαστούν. Γιατί έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?? Ε??? Και αν πριν δύο χρόνια έφταιγε ο "στρατηγός" άνεμος, τώρα όπως επίσημα μας ενημέρωσαν φταέι η πυκνή βλάστηση και τα πεύκα. Ναι, ναι. Τα πεύκα φταίνε που κάηκαν. Τι θέλουνε και φυτρώνουνε?? Αφού το τέλος τους είναι γνωστό. ΘΑ τα κάψουμε να μάθουνε να μην φυτρώνουνε εκεί που δεν τα σπέρνουν.

Θα θέλαμε πάντως μια φορά να κατέβουν οι ενεύθυνο - υπεύθυνοι στις πληγείσες περιοχές και να κοιτάξουν στα μάτια όλους όσοι ένιωσαν και βίωσαν την πραγματικότητα των πυρκαγιών στα μάτια. ΚΑι να ακούσουμε και εμείς τις θα τους πούνε. Ελπίσουμε όχι για στρατηγούς ανάμους και λοχαγούς πεύκα. Τίποτε άλλο.

Εξάλου όπως λέει και ο λαός: μαθημένα τα βουνά , αλλά στην προκειμένη περίπτωση όχι από χιόνια αλλά από φωτιές. Ας θυμηθούμε για μην ξεχνάμε:





ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

3 σχόλια:

Balidor είπε...

Έλα ρε, big deal, φέτος δεν πέθανε κανένας... αμα δεν πεθάνουν άνθρωποι γιατί να γίνουν παραιτήσεις;

VKP είπε...

Το Σάββατο που μας έρχεται ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ, που αλλού, στο πολυαγαπημένο μας χίπικο σπιτάκι στην παραλία Κάτω Αχαϊας. Πάρτε τους φίλους σας και ελάτε να διασκεδάσουμε όπως κάνουμε κάθε καλοκαίρι στο ίδιο πάντα μέρος. Φέτος αναμένεται να γίνει ΧΑΜΟΣ γι'αυτό κουβαλείστε μαζί σας και κανά ποτάκι. Όποιος ήρθε στα προηγούμενά μας πάρτυ ξέρει καλά τι έχει συμβεί. Όποιος δεν ήρθε να ακολουθήσει πινακίδες για ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ και όταν δει την ΟΔΟ ΔΡΟΣΙΑΣ να αφήσει το αυτοκίνητό του στον παραλιακό δρόμο και να ανηφορήσει περπατώντας.

Σας περιμένουμε όλους, αρκεί να είστε κεφάτοι,εραστές του καλοκαιριού και διακριτικα πεσηματίες. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6973015762

Giousurum είπε...

@Balidor
ola einai thema epikoinoniakiw politikis. kai sin ellada einai isos i monadiki politiki pou prospathoune na kanoune oi kyvernontes (anekathen)

@VKP
kalo akougete. na perasete kala. emas mas peftei ligo makria..:)
alla eimaste sigouroi oti tha einai omorfa. Xipiko e???hmmmm...:)