Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Διάφανα Κρίνα - The End...

Την πρώτη ημέρα του Ιούνη ανέβηκε στο επίσημο site των Διάφανων Κρίνων μια ανακοίνωση που προκάλεσε (τουλάχιστον) ηλεκτροσόκ στους φίλους της Ελληνόφωνης Ροκ Σκηνής και όχι μόνο. Περίπου ένα μήνα μετά τίποτα δεν άλλαξε. Τα Διάφανα Κρίνα διαλύθηκαν. Τα Διάφανα Κρίνα δεν θα μεγαλώσουν και άλλη γενιά της χώρας. Τουλάχιστον όχι με νέα τους τραγύδια γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα τραγούδια τους θα περάσουν στον αστερισμό των ¨κλασικών" ελληνικών ροκ στιγμών. Εκεί παρέα (ίσως) με τα κομμάτια του Νικόλα, του Πρίγκηπα και τα ποιήματα της Γώγου. Εκεί που δύσκολα μπορεί κάποιος να σταθεί. Και όμως πολλά από τα κόμμάτια των Κρίνων είναι ήδη εκεί, και από εκεί θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν παιδιά σε εφήβους και εφήβους σε άντρες και γυναίκες που αρνούνται να γεράσουν. ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα ακούμε ιστορίες για μπλε χειμώνες, για κάτι σαράβαλες καρδιές και για την Απέραντη θλιμένη Ανταρκτική!! Εμείς από την ανακοίνωση αυτή κρατάμε ΜΟΝΟ την υπόσχεση τους για ένα μελλοντικό ραντεβού στη σκηνή. Την ανακοίνωση υπογράφουν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος, με φανερή την απουσία του τραγουδιστή Θάνου Ανεστόπουλου. (ακολουθεί η ανακοίνωση....)
--------------------------------------------------------------------
"Μονάχα η ομορφιά μένει κι υπογραμμίζει τη διαφορά μας” - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΣ

«Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγνώμη.Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας - ηθική και υλική - ολα αυτά τα χρόνια. Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα.

Η συγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα. Όμως, ξέρετε, καμμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι ξαφνικά, πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι oλο.

Εσείς κοιτάξτε να διαφυλάξετε στο μυαλό και στην καρδιά σας το μικρό μας κληροδότημα - τίποτε άλλο δεν έχουμε - τη μουσική και τους στίχους μας, που τώρα πια σας ανήκει ολοκληρωτικά. Και να μη στεναχωριέστε γιατί ότι εκτινάχθηκε με τέτοιο πάθος δε μπορεί να σβήσει εύκολα κι ας χάθηκε.

Τέλος της ιστορίας.

Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκεί, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να θυμάστε καλά στην πορεία της ζωής σας τούτη τη φράση του Μάρκου Αυρήλιου ”ο καθένας αξίζει όσο αξίζουν αυτά για τα οποία φροντίζει”.

Η ομορφιά θα θριαμβεύσει. Μας προσμένουν οι μεγάλοι, οι απέραντοι δρόμοι.Θα τα πούμε στη σκηνή.

Οι ταπεινοί σας σύντροφοι
ΤΑΣΟΣ ΜΑΧΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΔΟΣΤΟΓΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
----------------------------
Και κάτι από το τελευταίο τους άλμπουμ σε στίχους Κώστα Καρυωτάκη!!!

3 σχόλια:

Tasos είπε...

Κρίμα...Εδώ και πολλά χρόνια ακούω Διάφανα Κρίνα και το μόνο πράγμα που δεν είχα κάνει τόσο καιρό, είναι να πάω να δω τα παιδιά από κοντά. Μάλιστα έλεγα πως φέτος τον χειμώνα θα πήγαινα να τους δω από κοντά, όπου θα έπαιζαν στην Αθήνα...
Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν έχω ακούσει, είναι αν ξέρει κάποιος να μου πει γιατί διαλύθηκαν...

akrat είπε...

σβήνει ένα όνειρο νέα θα ανθήσουν...
αλλά με εντυπωσίασε ότι ξέρετε για τον Νικόλαο Κάλλας....
εύγε κύριε..

Giousurum είπε...

@Tasos
kalispera file Taso..Gia to giati dilaithikan mporei kanei sna diavasei kai na akousei polla kai diafora...Anavlithike kai to live pou eixane programmatisei klp klp klp..as elpisoume oti kapoia apo ta meli tous na syneisoun tin enasxolisi tous ma tin mousiki..


@akrat
File akrat etsi einai..alla panta einai dydaresto na svinei kati pou agapises...Oso afora ton Kallas na sou po oti ton anaferei i episismi anakoinosi ton Krinon gia tin dialysi tous...Isos na poume polla (exalou yparxoun tosa) kapoia stigmi gia tin Kallas..

kalo apogeuma...