Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: TEENAGE DOLLS

Οι TEENAGE DOLLS δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1983 και η αρχική τους σύνθεση ήταν: Σπύρος Αξιώτης (κιθάρα), Θέμης Σκούφης (τύμπανα), Λάμπρος 'R.R.Hearse' Τσάμης  (φωνητικά) και Σπύρος Τρούσας (μπάσο).

Με την σύνθεση αυτή έκαναν ορισμένες ζωντανές εμφανίσεις και στην συνέχεια την θέση του Τσάμη στα φωνητικά πήρε ο Νίκος Βανδώρος.

Το 1984 αρχίζουν τις ηχογραφήσεις με σκοπό την κυκλοφορία ενός άλμπουμ. Κάπου εκεί αποχωρεί ο Αξιώτης και τον αντικαταστατά για λίγο ο Σάκης Μπελεγρής,ενώ οι ηχογραφήσεις θα τελειώσουν με την συμμετοχή του κιθαρίστα Κώστα Σώκιαλη.

Στις ηχογραφήσεις συμμετέχει στα φωνητικά και η Μαρία Γαβριέλλα Λουκάκη. Τελικά  το άλμπουμ τους δεν κυκλοφόρησε ποτέ ενώ και οι ηχογραφήσεις τους παραμένουν κάπου καλά φυλαγμένες εκτός από το κομμάτι Melting Sky που συμπεριλήφθηκε στην συλλογή "Fruits Of Wrath" (Geheimnis Records ‎– GHMN.013) που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2013. Oι Teenage Dolls  διαλύθηκαν τελικά το 1985 πιστοί στην ιστορία τόσων και τόσων συγκροτημάτων της εποχής. 

Hints and Tips
Οι Teenage Dolls πήραν το όνομά τους από την επιγραφή που υπήρχε στο απαγορευμένο εξώφυλλο του άλμπουμ Penis Envy των Άγγλων Crass.
Ο  Μπελεγρής υπήρξε (μετά τους Teenage Dolls) μέλος των De Traces.
Οι Σώκιαλης και Λουκάκη επίσης μετα τους Teenage Dolls έπαιξαν στους Film Noir.
Στην πρώτη ίσως σύνθεση του συγκροτήματος τα φωνητικά είχε αναλάβει η Γιώτα Σκούφη.
Ο Τρούσας πριν τους Teenage Dolls είχε περάσει από τους Soldiers Of Anarchy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: